Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Format/Przywrócenie - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: Format/Przywrócenie (/format-przywrocenie-22443-t)

Format/Przywrócenie - Starzyk - 07.03.2012 15:09

Witam,

od sierpnia mam laptopa firmy Samsung z systemem Windows 7 i trochę laptot został zaniedbany ( dużo zbędnych pliczków co przyczyniło się do wolniejszej pracy i wolniejszego uruchamiania się) i chciałbym wykonać format lub przywrócenie do stanu wcześniejszego lecz przy tym niechciał bym stracić niektorych rzeczy. Na laptopie mam parę rzeczy którę na prawdę są mi potrzebne a nie mam ich gdzie przerzucić.

Do laptopa dostałem płyte SYSTEM RECOVERY MEDIA Windows 7 Home Premium For distribution only with a New Samsung PC.

I się zastanawiałem czy jest to pełny Windows 7 do formatowania czy tylko do odzyskania stanu fabrycznego.

Najbardziej zależy mi na tych plikach aby je zachować.

z góry dziękuje za pomoce .

RE: Format/Przywrócenie - Portator - 07.03.2012 15:20

To jest płyta do odzyskania systemu w stanie fabrycznym.

RE: Format/Przywrócenie - zorro223 - 07.03.2012 15:24

Możesz tak to rozegrać zainstaluj amigo 360 PRO na 30 dni przeczyść nim komputer a zbędne programy usuń..
Wciśnij Windows+R wpisz regedit daj enter następnie wejdź HKEY_CURRENT_USER potem Software i usuń niepotrzebne klucze.
Jak będziesz miał czas to pousuwaj klucze z tond w regedit HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE

RE: Format/Przywrócenie - thermalfake - 07.03.2012 22:28

Jaki problem podskoczyć po płytki DVD za 1 złociaka za sztukę, zarchiwizować co potrzeba i zrobić przywracanie. Jest to sporo pewniejsze rozwiązanie niż tylko trzymanie tego na hdd. Dziś do mnie dzwoni kuzyn, że jego kumpeli uwalił się do cna lapek. Rozpacz wielka bo na dysku cenne rzeczy były - cała praca do obrony i ni hu hu żadnej kopii.... więc pomyśl czy chciałbyś być w podobnej sytuacji.