Problem z otwieraniem filmów po użyciu TuneUp Utilities - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Problem z otwieraniem filmów po użyciu TuneUp Utilities (/problem-z-otwieraniem-filmow-po-uzyciu-tuneup-utilities-22430-t) |
Problem z otwieraniem filmów po użyciu TuneUp Utilities - Arthurking - 06.03.2012 20:29 Witam mam problem otóż po "konserwacji" systemu programem TuneUp Utilities 2012 chcąc uruchomić jakiś film (.avi przedtem domyślny program allplayer) pokazuje mi się komunikat "Z plikiem tym nie jest skojarzony program umożliwiający wykonanie tej czynności.Zainstaluj taki program lub,jeśli jest już zainstalowany,utwórz skojarzenie,używając apletu domyślne w Panelu sterowania." Nie wiem jak skojarzyć pliki .avi z allplayerem ,a ten kwadracik "zawsze używaj wybranego programu do otwierania.....",od zawsze był szary i nie mogę go zaznaczyć dla danego programu. RE: Problem z otwieraniem filmów - dyzio2 - 06.03.2012 20:37 PPM na pliku >właściwości> zmień > jeżeli nie ma w "zalecane programy " zobacz "inne programy" jeżeli i tam nie ma kliknij "przeglądaj" ,wskaż program jakim chcesz aby dany plik się otworzyć. RE: Problem z otwieraniem filmów - Arthurking - 06.03.2012 20:46 Nie mam opcji zmień RE: Problem z otwieraniem filmów - dyzio2 - 06.03.2012 20:49 RE: Problem z otwieraniem filmów - Arthurking - 06.03.2012 21:00 W plikach mp3 jest opcja zmień. RE: Problem z otwieraniem filmów - dyzio2 - 06.03.2012 21:06 W takim razie przeinstaluj AllPlayer'ra lub spróbuj zainstalować inny odtwarzacz np KMPlayer. Zobaczysz czy coś się zmieni. RE: Problem z otwieraniem filmów - Arthurking - 06.03.2012 21:13 Przeinstalowałem i to samo mam jeszcze best playera i też lipa. Ok.dzięki za wszystko przywróciłem kopię zapasową i się naprawiło .Dzięki. RE: Problem z otwieraniem filmów - dyzio2 - 06.03.2012 21:21 A co widać w >>> Panel sterowania\Wszystkie elementy Panelu sterowania\Programy domyślne\Ustaw programy domyślne Swoją drogą używam osobiście TuneUp Utilities od dłuższego czasu i uważam go za bezpieczny. RE: Problem z otwieraniem filmów - Arthurking - 06.03.2012 21:53 A ustawiałeś TuneUp jakoś pod siebie czy masz wszystko automatycznie? |