Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Skaner BENQ 5550T brak sterowników W7 producenta - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Skaner BENQ 5550T brak sterowników W7 producenta (/skaner-benq-5550t-brak-sterownikow-w7-producenta-22421-t)

Skaner BENQ 5550T brak sterowników W7 producenta - grzem - 06.03.2012 11:58

Zły Zły jestem, mam nowy komputer i pozbyłem sie starego a zapomniałem o skanerze BENQ5550T, którego teraz za chiny nie moge odpalic pod W7. Sterowników w necie brak, producent jakby nie żyje...Smutny. Macie jakis pomysł na odpalenie go na tym windowsie, który mi został? Proszę:exclamation:
PS. Tylko bez propozycji kup nowy skaner proszę, bo nie zniesę ...Zły i z góry przepraszam za braki niektórych znaków diaktrycznych, które w tej przegladarce mi nie odpalajaZakłopotany

RE: Skaner BENQ 5550T brak sterowników Windows 7 producenta - thermalfake - 06.03.2012 13:19

Nie ma takiej możliwości, żeby ten skaner działał z tym systemem (z Vistą także nie).
Trzy rozwiązania:
1. Sprawdzić programem VueScan,
2. Jeśli system ma możliwość odpalenia maszyny wirtualnej (XP mode) to tam sprawdzić,
3. Postawić obok Win XP Zacieszacz

RE: Skaner BENQ 5550T brak sterowników Windows 7 producenta - grzem - 07.03.2012 07:54

(06.03.2012 13:19)thermalfake napisał(a):  Nie ma takiej możliwości, żeby ten skaner działał z tym systemem (z Vistą także nie).
Trzy rozwiązania:
1. Sprawdzić programem VueScan,
2. Jeśli system ma możliwość odpalenia maszyny wirtualnej (XP mode) to tam sprawdzić,
3. Postawić obok Win XP Zacieszacz

Podziękowac! No to mnie bracie zmartwiłes, Zniesmaczony. Cóż, trzeba będzie na jakiejs przyczepie XPeka postawic. A jak myslisz Thermalfake(no fajowo sie nazwałes, mam jeszcze taka obudowe thermaltake ważaca ze 20 kgZacieszacz), moge ten system na pendrivie postawic i styknie:-/?