Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
TechSolo TCR-1630 - Czytnik Kart MS/MS Pro/MS Duo/MS Pro Duo/MS Select - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: TechSolo TCR-1630 - Czytnik Kart MS/MS Pro/MS Duo/MS Pro Duo/MS Select (/techsolo-tcr-1630-czytnik-kart-ms-ms-pro-ms-duo-ms-pro-duo-ms-select-22353-t)

TechSolo TCR-1630 - Czytnik Kart MS/MS Pro/MS Duo/MS Pro Duo/MS Select - ara9al - 03.03.2012 15:16

Witam serdecznie mam pewien problem z urządzeniem firmy TechSolo - czytnikiem kart. Polega on na tym że nie czyta on kart na gnieździe "MS/MS Pro/MS Duo/MS Pro Duo/MS Select".
Nie jestem pewien czy to to urządzenie ale identycznie wygląda z tą różnicą że ja mam napis "ALL IN ONE" zamiast "16 in 1".
http://www.pl.techsolo.net/product/cardreader/tcr_1630/index.php

Opis Problemu:
Dnia wczorajszego - 02/03/12 - podpinałem kartę pamięci mojego aparatu to czytnika - około godziny 02:30PM, wszystko działało było OK. ładnie z czytało dane - Wyczyściłem kartę bo potrzebne było mi miejsce -. Na to miast około 7PM Czytnik nie czytał już ani tej karty ani innej i nie czyta w ciągu dalszym.

Jak ktoś wie co może być przyczyną to proszę o pomoc.
Czytnik pracuje na interfejsie SATA II.

RE: [PROBLEM] TechSolo TCR-1630 - Czytnik Kart MS/MS Pro/MS Duo/MS Pro Duo/MS Select - thermalfake - 03.03.2012 21:38

Po podpięciu do innego komputera stacjonarnego z sata działa czy nie ? Tak najłatwiej sprawdzić.

DO ZAMKNIECIA!! - ara9al - 04.03.2012 10:31

(03.03.2012 21:38)thermalfake napisał(a):  Po podpięciu do innego komputera stacjonarnego z sata działa czy nie ? Tak najłatwiej sprawdzić.
Niestety do Lapka nie mogę podpiąć bo to pracuje jednak na interfejsie USB z płyty głównej i inny port działa a ten najwidoczniej nie.
Sprzęt ma 2 lata tak więc przyjmuję że się spiepszył.

Proszę o zamknięcie Tematu.