Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Szerokopasmowe połączenie sieci komórkowej, połączono ale brak dostępu do sieci - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Szerokopasmowe połączenie sieci komórkowej, połączono ale brak dostępu do sieci (/szerokopasmowe-polaczenie-sieci-komorkowej-polaczono-ale-brak-dostepu-do-sieci-22348-t)

Szerokopasmowe połączenie sieci komórkowej, połączono ale brak dostępu do sieci - killers15 - 03.03.2012 12:31

Witam,

Mam problem związany z PLAY online na abonament. Dostałem niedawno nowy modem E353, po zainstalowaniu nie mogę połączyć się z internetem. Połączenie jest, ale nie mam dostępu do internetu (Windows 7 Home Premium 64 bit).
Na drugim komputerze z Windowsem 7 Professional (32 bit) wszystko jest ok zainstalowało się i śmiga.
Poniżej załączam screeny z ipconfig. Pierwszy z kompa, na którym PLAY nie działa, a drugi na którym internet działa.
internet nie działa
internet działa

RE: Szerokopasmowe połączenie sieci komórkowej, połączono ale brak dostępu do sieci - thermalfake - 03.03.2012 20:38

Linki do zdjęć nie działają.

RE: Szerokopasmowe połączenie sieci komórkowej, połączono ale brak dostępu do sieci - killers15 - 04.03.2012 11:03

Poprawione, wrzuciłem screeny na inny serwer.

RE: Szerokopasmowe połączenie sieci komórkowej, połączono ale brak dostępu do sieci - thermalfake - 04.03.2012 20:19

Być może problemem jest programik robiący za hotspot Connectify.
Zrób punkt przywracania (na wszelki wypadek), usuń ten program dodatkowo zastosuj polecenia (z uprawnieniami admina) i restart sprzętu.
netsh winsock reset catalog
netsh int ip reset reset.log

RE: Szerokopasmowe połączenie sieci komórkowej, połączono ale brak dostępu do sieci - killers15 - 06.03.2012 20:14

Dzięki thermalfake, po odinstalowaniu Conectify i wpisaniu komend wszystko hula jak trzeba Uśmiechnięty

temat do zamknięcia