![]() |
Windows media player 11 jak odinstalować na win XP - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Pozostałe systemy Windows (/pozostale-systemy-windows-31-f) +--- Wątek: Windows media player 11 jak odinstalować na win XP (/windows-media-player-11-jak-odinstalowac-na-win-xp-22309-t) |
Windows media player 11 jak odinstalować na win XP - Patkosw15 - 01.03.2012 10:46 Witam mam problem z odinstalowaniem wmp 11 chciałem usunąć go przez dodaj/usuń programy w panelu sterowania lecz nie mam w nim wogóle pozycji wmp 11 próbowałem też przez dodaj/usuń składniki systemu windows lecz po usunięci i restarcie systemu przy włączaniu kompa wyskakuje błąd explorer.exe macie jakieś pomysły jak usunąć wmp z systemu?? RE: Windows media player 11 jak odinstalować na win XP - łoli - 01.03.2012 13:09 wejdz na dysk c program files i tam poszukaj i usun cały folder i nie brdzie juz w systemie ![]() RE: Windows media player 11 jak odinstalować na win XP - Portator - 01.03.2012 18:25 Uruchom komputer w trybie awaryjnym a potem wybieramy z menu Start polecenie »Uruchom«, wpisujemy »appwiz.cpl« i klikamy »OK«. Na liście oprogramowania zaznaczamy wpis »Windows Media Player 11«, następnie klikamy umieszczony obok przycisk »Usuń«. Wykonujemy kolejne kroki, postępując według wskazówek kreatora, po czym uruchamiamy ponownie komputer w trybie normalnym. Jeżeli Media Player 11 nadal nie został usunięty, wywołamy procedurę usuwania ręcznie. W tym celu ponownie wybieramy polecenie »Uruchom« w menu Start, po czym wpisujemy: %windir%\$ntUninstallwmp11$\spuninst\spuninst.exe i wciskamy »OK«. Teraz klikamy przycisk »Dalej« oraz »Zakończ«. Na zakończenie musimy jeszcze usunąć wpisy w Rejestrze. Wybieramy polecenie »Start | Uruchom«, wpisujemy »regedit«, po czym klikamy »OK«. W Edytorze Rejestru przechodzimy do klucza »HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\wmp11«, wybieramy polecenie »Edycja | Usuń«, a zapytani o chęć usunięcia klucza potwierdzamy decyzję, klikając przycisk »Tak«. Po usunięciu klucza zamykamy Edytor Rejestru. RE: Windows media player 11 jak odinstalować na win XP - Patkosw15 - 02.03.2012 10:07 (01.03.2012 18:25)FUNDACJA napisał(a): Uruchom komputer w trybie awaryjnym a potem wybieramy z menu Start polecenie »Uruchom«, wpisujemy »appwiz.cpl« i klikamy »OK«. Na liście oprogramowania zaznaczamy wpis »Windows Media Player 11«, następnie klikamy umieszczony obok przycisk »Usuń«. Wykonujemy kolejne kroki, postępując według wskazówek kreatora, po czym uruchamiamy ponownie komputer w trybie normalnym. Uruchomiłem komputer w trybie awaryjnym wszedłem w appwiz.cpl i na liście programów nie mam windows media player RE: Windows media player 11 jak odinstalować na win XP - Portator - 02.03.2012 16:52 Sprawdź drugą część, czyli w kluczu rejestru. RE: Windows media player 11 jak odinstalować na win XP - Patkosw15 - 02.03.2012 17:54 (02.03.2012 16:52)FUNDACJA napisał(a): Sprawdź drugą część, czyli w kluczu rejestru. Niby usunełem ale nie moge zainstalować wmp 9 bo cały czas pisze że na komputerze jest zainstalowana nowsza wersja wmp RE: Windows media player 11 jak odinstalować na win XP - Portator - 02.03.2012 18:11 [/quote] Niby usunełem [/quote] Czy to znaczy, że wykonałeś precyzyjnie to o co prosiłem? ( bo nie wydaje mi się ) Wyczyść pliki tymczasowe, przeczyść rejestr i restart. RE: Windows media player 11 jak odinstalować na win XP - Patkosw15 - 02.03.2012 19:03 Niby usunełem [/quote] Czy to znaczy, że wykonałeś precyzyjnie to o co prosiłem? ( bo nie wydaje mi się ) Wyczyść pliki tymczasowe, przeczyść rejestr i restart. [/quote] |