![]() |
Blue screen za każdym razem przy włączaniu komputera + zdjęcie problemu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Blue screen za każdym razem przy włączaniu komputera + zdjęcie problemu (/blue-screen-za-kazdym-razem-przy-wlaczaniu-komputera-zdjecie-problemu-22293-t) |
Blue screen za każdym razem przy włączaniu komputera + zdjęcie problemu - Carlo - 29.02.2012 11:01 Witam wszystkich Mam problem z komputerem, przy jego uruchamianiu pojawia się blue screen i resetuje on komputer i tak w kółko. Pojawia się przed załadowaniem systemu a wygląda to tak: ![]() Uploaded with ImageShack.us RE: Blue screen za każdym razem przy włączaniu komputera + zdjęcie problemu - sebek1406 - 29.02.2012 11:39 Reset biosa by nie pomógł? RE: Blue screen za każdym razem przy włączaniu komputera + zdjęcie problemu - dyzio2 - 29.02.2012 11:44 BS ogólnie nie pokazuje konkretnego powodu błędu.może być ich wiele. Pokaż może zrzut pamięci .Domyślnie C:\Windows\Minidump.Wrzuć plik na jakiś hosting. A czy system ładuje się w trybie awaryjnym? RE: Blue screen za każdym razem przy włączaniu komputera + zdjęcie problemu - Carlo - 29.02.2012 11:49 Niestety to nic nie pomogło RE: Blue screen za każdym razem przy włączaniu komputera + zdjęcie problemu - sebek1406 - 29.02.2012 11:53 Kiedy ostatni raz użytkowałem stacjonarke i wyskoczył i taki błąd, który nie mówi właśnie nic konkretnego, to miałem konflikt sprzętu. Jedna kość ram, a w zasadzie slot był uszkodzony i to powodowało już BSoD'a już na starcie, bo to wyskakuje przed załadowaniem systemu, tak? Może po prostu wina leży w hardware. RE: Blue screen za każdym razem przy włączaniu komputera + zdjęcie problemu - Carlo - 29.02.2012 12:19 Tak to się dzieje przed załadowaniem systemu, mi się wydaje że tutaj chyba chodzi o sterowniki bo jak jeszcze można było było go włączyć i coś porobić to się sam resetował i wyskakiwało okno że sterownik został zablokowany z powodu niezgodności. RE: Blue screen za każdym razem przy włączaniu komputera + zdjęcie problemu - thermalfake - 29.02.2012 12:46 Zacytuję Cytat:IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL - Proces lub sterownik trybu jądra próbował uzyskać dostęp do obszaru pamięci bez autoryzacji. Ten błąd Stop zazwyczaj powodowany jest przez uszkodzone lub niekompatybilne urządzenie albo oprogramowanie. Nazwa będącego sprawcą sterownika urządzenia często ukazuje się w komunikacie o błędzie Stop i może dostarczyć ważnych wskazówek do rozwiązania problemu. Źródło: h@o@t@f@i@x.pl Trzeba podrzucić zrzuty do analizy. Trzeba także włączyć weryfikację sterowników, być może system wypluje kolejne bsody odnoszące się do konkretnego sprzętu/sterownika -> http://windows7forum.pl/system-nie-odpowiada-brak-reakcji-t-22127.html#pid120131 RE: Blue screen za każdym razem przy włączaniu komputera + zdjęcie problemu - Carlo - 01.03.2012 18:20 Udało mi się wejść w tryb awaryjny, da się coś zrobić z tym niezgodnym sterownikiem? RE: Blue screen za każdym razem przy włączaniu komputera + zdjęcie problemu - dyzio2 - 01.03.2012 18:48 Kolega thermalfake napisał co masz zrobić.Zastosuj się także do tego co napisałem. |