Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Udostępnienie - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Udostępnienie (/udostepnienie-22272-t)

Udostępnienie - Tomek134523 - 28.02.2012 14:06

Witam!

Ostatnio na swoim 2 kompie na którym jestem administratorem zablokowałem dostęp do nie których folderów siostrze teraz mi się skarży że nie może przez to ściągać jakiś plików bo zaraz wyskakuje okienko brak dostępu i musi podać moje hasło. . Jak mam te ustawienia zmienić? Chodzi mi żeby miała normalnie dostęp?

RE: Udostępnienie - thermalfake - 28.02.2012 23:31

To napisz na jakie foldery zrobiłeś restrykcje (odmówiłeś uprawnień dla nazwy konta siostry) oraz czego używa do ściągania - a jak nie to w tych programach ustaw ścieżki do katalogów gdzie można zapisywać np jeden wspólny downloads i "cześć".

RE: Udostępnienie - Tomek134523 - 01.03.2012 06:43

Filmy, Cały dysk D tam ogólnie wszystko się zapisywało jak coś ściągałem. Program IDM. A Zrobiłem to tak że Prawym na folder Właściwości Udostępnienie i tam chyba było odmowa dostępu czy coś takiego.

RE: Udostępnienie - thermalfake - 03.03.2012 20:19

PPM na dysk D, opcja właściwości, zakładka zabezpieczenia i zobaczyć czy konto siostry/jej grupa ma prawa do zapisu/odczytu.
Jeszcze raz PPM na dysk D, teraz opcja zaawansowanego udostępniania, opcja uprawnienia, dopisz grupę użytkowników SIEĆ (ważna wielkość liter) i ustaw pełne prawa.