Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Jak naprawić problem-nie otwierają mi się strony w przeglądarkach - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Jak naprawić problem-nie otwierają mi się strony w przeglądarkach (/jak-naprawic-problem-nie-otwieraja-mi-sie-strony-w-przegladarkach-22240-t)

Jak naprawić problem-nie otwierają mi się strony w przeglądarkach - sruba133 - 26.02.2012 23:24

witam. Nie otwierają mi się strony w przeglądarkach (chrome , IE, Firefox). Działa mi gg i ipla . Więc internet jest . Próbowałem robić juz dużo rzeczy . Wpisałem adresy DNS , instalowałem sterowniki do karty sieciowej . Dodam jeszcze ze jak włączę komputer i od razu otworzę przeglądarkę to jest wszytko ok , dopóki jej nie zamknę . Czekam na pomoc co zrobić żeby było dobrze . Pozdrawiam

RE: Jak naprawić problem-nie otwierają mi się strony w przeglądarkach - thermalfake - 27.02.2012 19:30

Takie komendy:
Start -> cmd

Cytat:netsh winsock reset catalog
netsh int ip reset reset.log hit
ipconfig /flushdns

Coś ewidentnie blokuje protokół TCP (w szczególności port 80) gdyż UDP działa i ma się świetnie czego przykładem jest GG/Ipla. Przeskanuj też system dobrym antywirusem. Wyłącz testowo do sprawdzenia firewall systemowy. Sprawdź czy to samo będzie się działo w trybie awaryjnym z obsługą sieci.