Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Dziwny problem z internetem - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Dziwny problem z internetem (/dziwny-problem-z-internetem-22188-t)

Dziwny problem z internetem - V0id - 24.02.2012 22:04

Witam.
Mój problem polega na tym, że gdy włączę komputer to z internetem wszystko jest ok. Internet działa, mogę przeglądać strony WWW... problem pojawia się, gdy uruchamiam jakąkolwiek grę (najczęściej jest to WorldOfTanks oraz Counter Strike 1.6) - dioda informująca o połączeniu z internetem na routerze gaśnie, a ja automatycznie tracę połączenie z internetem - jedynym sposobem na odzyskanie go jest reset routera. Problem nie występował wcześniej (Windows 7 mam od 3 miesięcy). Tydzień temu zmieniłem ustawienia antywirusa na jakieś inne - problem się pojawił - przywróciłem ustawienia początkowe lecz problem nie zniknął. Antywirusa odinstalowałem, zaporę wyłączyłem, dodawałem regułki itd. Lecz nic to nie dało Smutny

PS. Jestem tu nowy, więc HEJKA wszystkim Uśmiechnięty

RE: Dziwny problem z internetem - V0id - 25.02.2012 09:54

Problemu szukałem nie tam gdzie trzeba ;p Teraz mam taki problem: Internet rozłącza mi się
co 5-10 min i kaput Smutny heelp

RE: Dziwny problem z internetem - thermalfake - 27.02.2012 19:47

Jeśli nie używasz grupy domowej do udostępniania plików to we właściwościach karty sieciowej wyłącz protokół ip v6.
Poszukaj także opcji odpowiadających za zarządzanie energią na karcie sieciowej (manager urządzeń -> karty sieciowe -> ppm właściwości).