Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z RAM i modemem speedtouch 330 - bluescrenn - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Problem z RAM i modemem speedtouch 330 - bluescrenn (/problem-z-ram-i-modemem-speedtouch-330-bluescrenn-22138-t)

Problem z RAM i modemem speedtouch 330 - bluescrenn - wanrltw - 22.02.2012 20:54

Ostatnio zakupiłem dodatkowe 2 gb ram do komputera. Po podłączeniu kości podczas uruchamiania komputera pojawia się bluescreen. Zauważyłem że gdy odłączę modem speed touch 330 to komputer włancza się bez błedu a pamięć RAM jest wykrywana jak należy. Czytałem że trzeba zaktualizować BIOS i to zrobiłem ale to nic nie pomogło. Chciałbym aby ktoś mi pomógł z tym problemem. Może to wina napięć na RAM ale nie jestem pewien. Szukałem w BIOSIE miejsca gdzie można ustawić napięcia ale takowych nie znalazłem. Może trzeba jakieś zworki pozmieniać??

RE: Problem z RAM i modemem speedtouch 330 - bluescrenn - thermalfake - 26.02.2012 17:12

Jaki to jest dokładnie sprzęt (konfiguracja i parametry), jaka wersja bios, jaki bluescreen jeśli da się odczytać (jeśli nie podrzucić *dmp za katalogu c:\windows\minidump o ile coś się zapisało).