Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Zmiana poczty z Outlook Express na Outlook 2007 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Zmiana poczty z Outlook Express na Outlook 2007 (/zmiana-poczty-z-outlook-express-na-outlook-2007-2210-t)

Zmiana poczty z Outlook Express na Outlook 2007 - Misiael - 06.11.2009 07:29

Witam,

Mam duży problem związany z pocztą. Mianowicie do tej pory używałem Visty i programu pocztowego Outlook Express. Teraz zakupiłem sobie nowego laptopa, na którym mam Windows 7 Home Premium 64bit + Office 2007. Wyeksportowałem wszystkie swoje wiadomości i kontakty do plików, zgrałem na pen'a i teraz nie potrafię tych wiadomości wgrać do nowego Outlook'a. (nie znalazłem możliwości zaimportowania wiadomości z pliku i nie potrafię znaleźć foldera, w którym Windows 7 przechowuje wiadomości.).

Mam nadzieję, że w miarę jasno opisałem problem i bardzo proszę o pomoc....

z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam

Misiael

RE: Zmiana poczty z Outlook Express na Outlook 2007 - hojrak3 - 08.11.2009 11:01

Witaj.
W Outlook pliki z danymi znajduje się podglądnij scieżkę---- Narzędzia-ustawienia kont-zakładka pliki danych, jak skopiowałem tam pliki z danymi po zainstalowaniu i odpaleniu programu. Uruchomiłem Outlooka i wszystkie dane odpaliły się razem z programem.

RE: Zmiana poczty z Outlook Express na Outlook 2007 - migrom - 11.11.2009 12:09

Nie zupełnie jest tak jak mówisz bo Outlook w Office 2007 ma inny format plików niż Outlook Express (IAF) i nie widzi ich aby je zaimportować. Ja ściągnąłem program( Pocztę systemu windows live) zainstalowałem i jest ok. prawie taki sam jak express. Zaimportowałem konta i śmiga.Zacieszacz