Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Nowy komputer i problem z Win 7 ultimate 32 bit - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Nowy komputer i problem z Win 7 ultimate 32 bit (/nowy-komputer-i-problem-z-win-7-ultimate-32-bit-22088-t)

Nowy komputer i problem z Win 7 ultimate 32 bit - Dzonzi - 20.02.2012 15:34

Witam

Mam problem, otóż kupiłem nowy komputer i przeniosłem dysk ze starego na którym był zainstalowany Win7 Ultimate 32 bit. Dysk wykrywa, boot ustawiony na ten właśnie dysk i pokazuje że windows się ładuje, ale jakiś błąd wywala. Przez ok. 1 sek. powstaje niebieski ekran z jakimiś białymi literami i się resetuje. Dysk jak i system na pewno działa, bo teraz ten dysk podpiąłem pod starego kompa i wszystko działa. Co to może być ? Dodam, że pierwszy raz chciałem ten nowy komputer włączyć, nic nie instalowałem.

płyta główna Asrock 970 Extream 4

Prosze o pomoc

RE: Nowy komputer i problem z Win 7 ultimate 32 bit - DamiaX - 20.02.2012 16:04

Hej.
Nie odpalisz tego systemu na innym komputerze ponieważ jest on już przypisany pod konfigurację starego sprzętu.
Byś musiał sformatować dysk i zainstalować Windowsa na nowym sprzęcie.
Lecz to chyba nie zgodne z prawem ponieważ 1 system na 1 komputer.

RE: Nowy komputer i problem z Win 7 ultimate 32 bit - peciaq - 23.02.2012 03:49

Dokładnie, systemowi nie zgadzają się dane, ponieważ instalowałeś go na tamtym sprzęcie i jak go odpalasz to on 'oczekuje' tamtych składników komputera.
Trzeba zainstalować system od nowa na nowym sprzęcie.

RE: Nowy komputer i problem z Win 7 ultimate 32 bit - thermalfake - 24.02.2012 23:54

Nie wspominając o aktywacji ... to nie jest plug& play.