![]() |
dostep do internetu jest a strony sie nie otwieraja - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: dostep do internetu jest a strony sie nie otwieraja (/dostep-do-internetu-jest-a-strony-sie-nie-otwieraja-22060-t) |
dostep do internetu jest a strony sie nie otwieraja - dziera - 19.02.2012 14:44 Witam,mam problem jak w temacie,od pewnego czasu moj laptop Toshiba (ale to chyba nie wazne) po jakims czasie ,nie umiem dokladnie okreslic ile ale po ok 4-5 godzin pracy nie umie sie polaczyc z zadna strona.Karta sieciowa "atheros AR 5007 EG" pokazuje ze jest polaczona z routerem, i dostep do internetu(sieci domowej) tez jest.Wszystko inne dziala,programy filmy itd.tylko strony jakby dostaly blokade i zauwazylem ze cos procek swiruje bo wentylator sie wlacza na obroty.Probowalem naprawiac problemy z siecia-nic.Z firewallem -nic.zainstalowalem na nowo system nawet-nic.Reset routera-nic.Router to tp-link 340 g.Kurcze juz nie wiem co mu dolega.Zaznaczam ze po ponownym uruchomieniu kompa smiga normalnie.procesor pracuje jak nalezy a stronki smigaja jak ta lala.Pomozcie bo mnie szlag trafia. Z gory dzieki. RE: dostep do internetu jest a strony sie nie otwieraja - thermalfake - 19.02.2012 17:57 Widać jakby miał problemy z samym DNS'em czyli nie mógł przetłumaczyć adresu strony na jej adres IP serwera www gdzie jest hostowana. Rozwiązaniem może być ręczne wpisanie adresów IP serwera DNS od dostawcy a nie pobieranie go z routera (192.168.x.y) we właściwości połączenia sieciowego. Tak samo walczyłem z kilkoma routerami nie wyświetlającymi stron po czasie (reszta jak gg itp działała). |