![]() |
Jak rozwiązać problem z pierdzącymi głośnikami po formacie? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Jak rozwiązać problem z pierdzącymi głośnikami po formacie? (/jak-rozwiazac-problem-z-pierdzacymi-glosnikami-po-formacie-22008-t) |
Jak rozwiązać problem z pierdzącymi głośnikami po formacie? - kamonoxd - 17.02.2012 19:59 Witam! Problem polega na tym że po ostatnim formacie (nie było zmiany systemu) dźwięk charczy, trzeszczy i pierdzi. Gdy występują te 'efekty' dźwięk jest czasami spowolniony przez to. Sterowniki wgrane raz nowsze, raz starsze (obecnie starsze). Żadnych 'trójkącików' w menedżerze urządzeń nie ma. Słyszałem coś o kodekach ale nie wiem jakie pobrać. Napiszcie mi co może przyczyną oraz do tego jakie kodeki dźwięku polecacie RE: Jak rozwiązać problem z pierdzącymi głośnikami po formacie? - thermalfake - 17.02.2012 21:43 Podstawowe informacje jaki sprzęt, jaki system i jaki zestaw głośników. Czy te efekty występują na każdym kroku czy np tylko podczas grania ? RE: Jak rozwiązać problem z pierdzącymi głośnikami po formacie? - kamonoxd - 17.02.2012 21:47 (17.02.2012 21:43)thermalfake napisał(a): Podstawowe informacje jaki sprzęt, jaki system i jaki zestaw głośników. Czy te efekty występują na każdym kroku czy np tylko podczas grania ? Laptop Fujitsu Siemens Amilo Pi3560 GeForce GT 240M z 1 GB, Intel Pentium Dual-Core T4300, 3 GB ram. W7 HP x64 Głośniki wbudowane w laptopa. Efekty występują podczas słuchania muzyki przy dużym obciążeniu procka. Przed formatem tego nie było |