Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Windows 7 oraz Vista - wybór systemu do uruchomienia - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Windows 7 oraz Vista - wybór systemu do uruchomienia (/windows-7-oraz-vista-wybor-systemu-do-uruchomienia-2189-t)

Windows 7 oraz Vista - wybór systemu do uruchomienia - peya81 - 05.11.2009 09:10

Witam Szanownych Forumowiczów

To mój pierwszy post, więc pierwsze co chciałem się z Wami przywitać CZEŚĆ!

Mam malutki problem. Wczoraj zainstalowałem na kompie nowiutki Windows 7 Home Premium. System został zainstalowany na dysku c:, gdzie wcześniej panował ukochany XP Uśmiechnięty jednocześnie na dysku e: panoszył się Vista. Przy uruchamianiu systemu pojawiało sie menu wyboru systemów. W chwili gdy został zainstalowany Seven zrobiłem formata dysku e: razem z Vistą. Po ponownych uruchomieniu systemu dalej mam do wyboru 7 czy Vista (którego już niema) - nic nie dało formatowanie dysku c: oraz ponowna instalacja 7. Dalej przy starcie pojawia się menu wyboru: 7 czy Vista. Koledzy pomóżcie jak to prosto usunąć, tak aby od razu ładowała się 7?

Pozdrawiam

RE: Windows 7 oraz Vista - wybór systemu do uruchomienia - mały problem - slawektor - 05.11.2009 09:14

Wpisz msconfig , rozruch i usuń Vistę.