![]() |
Windows 7 (32) a dzwiękówka SB X-Fi Xtreme Audio - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Windows 7 (32) a dzwiękówka SB X-Fi Xtreme Audio (/windows-7-32-a-dzwiekowka-sb-x-fi-xtreme-audio-21886-t) |
Windows 7 (32) a dzwiękówka SB X-Fi Xtreme Audio - syncmaster913n - 12.02.2012 21:31 Mam nietypowy problem z kartą dzwiękową Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio. Na Windows XP działała mi bez problemu. Po zainstalowaniu Win 7 32bit dzwięk dalej mam, jednak w bardzo wielu momentach (szczególnie przy filmikach na YouTube oraz słabej jakości filmach) dzwięk jest ekstremalnie stłumiony; słychać, że coś tam jest, ale brzmi tak jakby ktoś przykrył głośniki grubym ręcznikiem i w efekcie zupełnie nie da się zrozumieć co jest mówione. Problem ten mam jedynie przy filmach - z plikami mp3 tego problemu nigdy nie ma. Dodam też, że niekoniecznie cały film musi mieć ten problem - mogę np. przez 2 minuty mieć wszystko OK, a potem przez kilka minut jest opisany wyżej problem. Gdy problem ten się pojawia to zawsze w tym samym miejscu, czyli jeżeli np. włączę filmik na youtube i od 2 minuty do 3 minuty jest stłumiony dzwiek, to niezależnie ile razy odtworzę ten sam filmik, dalej mam stłumiony dzwięk w dokładnie tych samych miejscach. Problem ten wydaje się nie pojawiać przy oglądaniu filmów w wyższej jakości (czyli takich gdzie zwykły 2 godzinny film zajmuje ponad 1 GB). Mam zainstalowane sterowniki do tej karty dzwiękowej kompatybilne z Windows 7. - Nie jest to problem z głośnikami gdyż próbowałem kilka różnych, jak i słuchawki. - Nie jest to problem z wejściem audio ponieważ próbowałem każde możliwe wejście Audio / USB i problem zawsze był ten sam. - Próbowałem różne przeglądarki, problem wszędzie ten sam. - Odkąd zaczał mi się pojawiać ten problem już kilka razy zdążyłem przeinstalować całkowicie system (skakałem między Win 7 32 a 64 bit) - za każdym razem po nowej instalacji problem był obecny. Czy ktoś ma jakieś pomysły? Do tej pory jakoś z tym żyłem bo nie korzystałem za często z Youtube, ale teraz próbuję obejrzęc kilka bardzo interesujących mnie dokumentów nt. Afryki i nie mogę, bo nic się nie da zrozumieć ![]() RE: Windows 7 (32) a dzwiękówka SB X-Fi Xtreme Audio - thermalfake - 15.02.2012 16:27 Pamiętam nie tak dawno temu jeden z kolegów podawał linka do zmodyfikowanych sterowników dla creative'ów. Edit: dobra już znalazłem http://forums.creative.com/showthread.php?t=587995 |