Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
System nie zapamiętuje ustawień aplikacji, tapety itp. - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: System nie zapamiętuje ustawień aplikacji, tapety itp. (/system-nie-zapamietuje-ustawien-aplikacji-tapety-itp-21869-t)

System nie zapamiętuje ustawień aplikacji, tapety itp. - Koles1231 - 12.02.2012 08:15

Witam. Mam taki problem, że kupiłem przedwczoraj nowego kompa i przy każdym wyłączeniu go on tak jakby nie zapisuje plików itd... Np. przy każdym włączeniu kompa muszę od nowa wpisywać nr gg, hasło itd. Tapeta też się zmienia mimo że wcześniej ustawiłem inną. Wie ktoś jak to zrobić by pliki nie znikały po restarcie kompa?

RE: Nie zapamiętuje aplikacji - Portator - 12.02.2012 12:30

Witam. Co do GG, to on ma zapamiętywać login i hasło a nie system. Sprawdź w ustawieniach komunikatora.
Co do tapet, pokaż okno z apletu Personalizacja.

RE: Nie zapamiętuje aplikacji - kuba@webqwerty - 12.02.2012 13:27

Musisz zmienić plan zasilania. Start -> Panel sterowania -> sprzęt i dźwięk -> opcje zasilania i wybierz plan Zrównoważony (Zalecane) albo utwórz swój. Ja miałem podobnie (z tapetą) w laptopie i to pomogło.