Windows 7 32-bit (Problem z siecią) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Windows 7 32-bit (Problem z siecią) (/windows-7-32-bit-problem-z-siecia-21860-t) |
Windows 7 32-bit (Problem z siecią) - Majster332 - 11.02.2012 18:38 Witam. Mam dwa problemy związane z Windowsem 7 Home Premium(wcześniej pracowałem na XP'ku,od niedawna mam win.7) Pierwszy mój problem: Mam Komputer stacjonarny,oraz laptopa na,którym jest Wi-Fi. Na kompie stacjonarnym mam internet ściągany z modemu. A na laptopie chciałem z routera TP-Link model- TL-WR340G. I jak chce skonfigurować Routera poprzez płytkę,bo strona mi nie działa. To wyświetla błąd: screan shot w załączniku 1-wszym. Proszę pomóżcie,bo jestem zielony w sprawach win7.A chciałym skonfigurować tego routera... Drugi problem:(wdg.mnie odnosi się do 1-wszego). Na laptopie,jak chce się połączyć z moim routerem, to się łączy. Wszystko ładnie jest,ale jak wejde w Otwórz Centrum Sieci i udostępniania. To gdzie jest tabelka Wyświetlanie aktywnych sieci,to widać,że się łączy ,ale obok w Typ dostępu pisze Brak dostępu do Internetu. Proszę pomóżcie. ;C RE: Brak dostępu do Internetu. - thermalfake - 12.02.2012 09:11 Sprawdż czy na stacjonarnym masz: - zainstalowany sterownik karty sieciowej (musi istnieć połączenie lokalne) - we właściwościach tego połączenia dla protokołu tcp/ip ustaw automatyczne pobieranie ip oraz dns - wklep polecenie ipconfig/all i wrzuć screena - zobacz czy router odpowiada na zapytania poleceniem ping 192.168.x.y (adres domyślny jest na spodzie routera np 192.168.0.1) RE: Brak dostępu do Internetu. - Majster332 - 12.02.2012 09:43 (12.02.2012 09:11)thermalfake napisał(a): Sprawdż czy na stacjonarnym masz: Teraz mam nowy problem. Odziwo laptop się połączył z routerem i mam sieć bezprzewodową z netem na laptopie. Ale teraz na komputerze mam sieć niezidentyfikowana i brak dostępu do Internetu. a jest połączony z modemem.. i kablem ethernetem z routerem. RE: Brak dostępu do Internetu. - thermalfake - 12.02.2012 13:23 Modem odepnij, już żadnej płyty od routera nie wsadzaj do napędu. Połączenie lokalne ma mieć ustawione automatyczne pobieranie adresòw ip. RE: Brak dostępu do Internetu. - Majster332 - 12.02.2012 17:38 No jak odepne modem od kompa to pokazuje,że nie mam karty sieciowej.... RE: Brak dostępu do Internetu. - thermalfake - 13.02.2012 13:09 Modem jest tak samo podpięty kablem sieciowym ? Masz na płycie głównej dwie karty sieciowe ? Po odpięcu modemu pokaż screen z managera urządzeń. RE: Brak dostępu do Internetu. - Majster332 - 13.02.2012 13:11 O kompie mówimy ;D Bo narazie mam na laptopie neta.: To tak; Modem mam podepniety przez USB do kompa Kartę sieciową mam ; I tutaj jest właśnie problem. Jak odepne przez kabel USB modem od kompa to mi wykrywa,że nie mam karty sieciowej. Czyli,modem to moja "karta sieciowa"... I podczas konfiguracji routera przez płytkę wyświetla się inny błąd Połączenie ograniczone lub brak połączenia z siecią. Proszę się upewnić,czy serwer DHCP routera jest aktywny. I podczas konfiguracji routera przez płytkę wyświetla się inny błąd Połączenie ograniczone lub brak połączenia z siecią. Proszę się upewnić,czy serwer DHCP routera jest aktywny. RE: Brak dostępu do Internetu. - thermalfake - 13.02.2012 13:20 Jeszcze raz proszę o ten screen. Złe rozumowanie sieciówka <> modem. Na liście połączeń masz wpis połączenie lokalne ? Z tego co ciągle piszesz dochodzę do wniosku, że nie. Wywal też pozostałości po modemie - sterownik plus ewentualny soft czyli to wszystko co było instalowane przy podłączeniu. Cały problem z podłączeniem do routera polega na tym, że nie masz działającego interfejsu sieciowego lan (karta sieciowa). Wkładanie płyty z oprogramowaniem routera na nic się zda. Raz, że nie zawiera żadnych sterowników (dziwne przyzwyczajenia), dwa router najlepiej konfiguruje się przez interfejs przeglądarki. Trzy, możesz znów na innym kompie zrobić bałagan i problemy w kółko te same. RE: Brak dostępu do Internetu. - Majster332 - 13.02.2012 13:22 Screen z managera czy z błędu.? RE: Windows 7 32-bit (Problem z siecią) - Majster332 - 17.02.2012 20:13 Temat do zamknięcia.! |