Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z odtworzeniem pliku *.gif przez "Przeglądarkę fotografii Windows" - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Problem z odtworzeniem pliku *.gif przez "Przeglądarkę fotografii Windows" (/problem-z-odtworzeniem-pliku-gif-przez-przegladarke-fotografii-windows-2184-t)

Problem z odtworzeniem pliku *.gif przez "Przeglądarkę fotografii Windows" - kwazii - 04.11.2009 21:49

Mam problem. Właściwie, to opisałem go w temacie, ale chyba nie zaszkodzi, jeśli napiszę jeszcze raz. Otóż problem polega na tym, że nie da się odtworzyć pliku *.gif przez "Przeglądarkę fotografii Windows". W XP tego problemu przecież nie było. Da się to jakoś naprawić?
Z góry dzięki za odpowiedzi.

RE: Problem z odtworzeniem pliku *.gif przez "Przeglądarkę fotografii Windows" - slump - 04.11.2009 22:12

Jednego pliku gif czy żadnych plików gif Ci nie otwiera?

RE: Problem z odtworzeniem pliku *.gif przez "Przeglądarkę fotografii Windows" - slawektor - 05.11.2009 11:46

Pobierz i zainstaluj jakąś przeglądarkę graficzną -> Przeglądarki graficzne .
Polecam XnView 1.96.5 Complete lub IrfanView 4.25, Raw Therapee 2.4.1.

RE: Problem z odtworzeniem pliku *.gif przez "Przeglądarkę fotografii Windows" - Dzejkop - 05.11.2009 13:51

Jak to, nie chce? Też miałem z tym problem. GIF otwierał się przez IE. Ale wybrałem PPM na plik, odtwórz za pomocą i jako domyślny program wybrałem przegladarkę systemową.

RE: Problem z odtworzeniem pliku *.gif przez "Przeglądarkę fotografii Windows" - kwazii - 05.11.2009 14:49

Gif się otwiera, tylko się nie rusza. Każdy. W Viście He też jest taki problem. Za to XP sobie z tym radzi.

RE: Problem z odtworzeniem pliku *.gif przez "Przeglądarkę fotografii Windows" - Dzejkop - 05.11.2009 15:03

Rozumiem. Przed chwilą wyczytałem, że przeglądarka grafiki Windows Vista/7 nie obsługuje tego formatu. Hm, może Windows Live photo gallery? Albo IrfanView? Wiem, że to nei wygodne, ale raczej nic nie da się z tym zrobić.

RE: Problem z odtworzeniem pliku *.gif przez "Przeglądarkę fotografii Windows" - slawektor - 05.11.2009 16:33

Windows Live photo gallery nie otwiera ale XnView 1.96.5 Complete lub IrfanView bez problemu.