Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Problem z WiFi - połączenie z internetem - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Problem z WiFi - połączenie z internetem (/problem-z-wifi-polaczenie-z-internetem-21807-t)

Problem z WiFi - połączenie z internetem - kaliadam - 09.02.2012 07:24

Witam
Gdy się łącze z swoją siecią pisze że jestem połączony ale niema połączenia z internetem.
Tu na forum znalazłem jedną podpowiedź która pewnie by mi pomogła ale nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać czy mógł by mi ktoś pomóc i wyjaśnić co mam zrobić
[/b]TAKĄ OTO PODPOWIEDŹ ZNALAZŁEM -
RE: Problem z WiFi
Problem już rozwiązany. Ustawienia w routerze się nie trzymały dopisywałem adres MAC mojej karty, ale przy próbie połączenia router gubił jej adres i nie pozwalał się połączyć. Już wszystko hula Smile

O co w tym chodzi co muszę zrobić gdzie wejść co zmienić co ustawić itp.
Z góry dziękuję za pomoc.

RE: Problem z WiFi - połączenie z internetem - kaliadam - 11.02.2012 21:30

O kant d..y rozbić takie forum

RE: Problem z WiFi - połączenie z internetem - thermalfake - 12.02.2012 09:25

A czego się hrabio spodziewałeś skoro nie łaska od razu napisać podstawowych informacji typu dostawca internetu, urządzenie dostępowe typu router adsl/dsl; modem kablowy, podłączenie przez LAN lub WLAN. Co pokazuje polecenie ipconfig/all. Blokada po adresie mac (filtrowanie) nie koniecznie jest przyczyną braku dostępu do internetu.

RE: Problem z WiFi - połączenie z internetem - kaliadam - 12.02.2012 16:52

Mniejsza z tym zdania o tym forum nie zmieniam.
A co do mojego problemu to z problemem musiałem niestety poradzić sobie sam. I z tego co widzę nie ja jeden ten problem miałem
Każdy w inny sposób sobie z nim radził a rozwiązanie jest banalne
Wystarczy (komputer, laptop) podłączyć na moment kablem LAN pod router i to wszystko WiFi śmiga jak tralala
Mam nadzieję że komuś zaoszczędzę nerwów.

PROBLEM ROZWIĄZANY MOŻNA WĄTEK ZAMKNĄĆ Zacieszacz

RE: Problem z WiFi - połączenie z internetem - thermalfake - 13.02.2012 13:14

Kwestia przypadku z tym, że zadziało po wpięciu kabla, wlan z lan to całkiem osobne historie. Niemniej cieszę się z zażegnania problemu.

Problem z WiFi - połączenie z internetem (rozwiązany) - peciaq - 16.02.2012 14:12

Wątek rozwiązany. A autorowi jak się nie podoba to zapraszam na inne forum i od razu na jakieś ćwiczenia cierpliwości i radzenia sobie z nerwami.