Windows 7 - błąd 80073701 przy instalacji Service Pack 1 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Windows 7 - błąd 80073701 przy instalacji Service Pack 1 (/windows-7-blad-80073701-przy-instalacji-service-pack-1-21763-t) |
Windows 7 - błąd 80073701 przy instalacji Service Pack 1 - SebaRoz - 07.02.2012 20:16 Witam, Mam problem z instalacją Service Pack 1 do Windows 7 HP. Tak sie poskładało, że system mi się całkowicie posypał i musiałem odtwarzać kopię obrazu dysku. Na kopii nie miałem jeszcze zainstalowanego SP1 - przy próbie instalacji cały czas otrzymuje komunikat o błędzie 80073701. Szukałem na necie i opierając się znalezione rozwiązania: - zainstalowałem Windows6.1-KB947821-v14-x64 - zainstalowałem Windows6.1-KB979900-x64 - uruchomiłem MicrosoftFixit.wu.Run - robiłem naprawianie (rozwiązywanie problemów Windows Update) - wykonałem naprawianie systemu (sfc /scannow) Niestety powyższe operacje nie przyniosły pozytywnego skutku. Znalazłem gdzieś informację, że problemem może być "pakiet językowy" - sprawdziłem spisując polecenie "lpksetup.exe" i dając "odinstaluj" mam żółty trójkąt i wykrzyknik przy pakiecie "Polski". Niestety Windows 7 HP nie obsługuje doinstalowywania nowych pakietów językowych a nie znalazłem informacji jak naprawić ten już zainstalowany. Może Ktoś z forumowiczów będzie miał pomysł co zrobić aby w końcu zainstalować SP1 ? Dzięki za pomoc. Ps. Przeszukałem forum i nie znalazłem wątku opisującego ten problem dlatego zakładam nowy. |