Rozwiązany Firefox 10.0 i problem z zakładkami - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Firefox 10.0 i problem z zakładkami (/firefox-10-0-i-problem-z-zakladkami-21731-t) |
Firefox 10.0 i problem z zakładkami - kris86 - 06.02.2012 20:40 Witam mam taki problem że jak próbuje dodać jaką kolwiek stronę do zakładek to pojawia się okienko dodawania do zakładek i jak poruszę myszką to odrazu znika nie zapisując strony. Jedynie co mogę zrobić to wcisnąć Enter, wtedy strona się zapisuje. Co to może być? Dodatki wszystkie uaktualniłem, nie pomogło. RE: Firefox 10.0 i problem z zakładkami - sherman2409 - 06.02.2012 21:16 Może to wina jakiegoś dodatku, który wpływa na przeglądanie/zakładki? Jeśli wiesz, który dodatek mógłby na to wpłynąć to wyłącz go i wtedy spróbuj. Jeśli nie wiesz, spróbuj uruchomić Firefox'a w trybie bez dodatków - w menu start znajdź "Mozilla Firefox (Tryb Awaryjny)", lub w menu programu wybierz Pomoc -> Uruchom ponownie z wyłączonymi dodatkami. RE: Firefox 10.0 i problem z zakładkami - kris86 - 06.02.2012 22:08 No i muszę powiedzieć że jak uruchomiłem w trybie awaryjnym to wszystko jest ok. Tylko jak teraz znaleśc dodatek który wszystko wali? Dodam że Lisek jest stosunkowo świeży bo zainstalowany na miesięcznym lapku i od początku coś było nie tak z tymi zakładkami. Takie wtyczki mam zainstalowane:Adobe Acrobat, Shockwave for Director, Shockwave Flash, Java Platform SE 6 U30, Java Deployment Toolkit 6.0.300.12, RealPlayer Version Plugin, Microsoft Office 2010,Windows Live Photo Gallery, Winamp Application Detector, NVIDIA 3D Vision, NVIDIA 3D VISION. Więc jak sprawdzić która coś nie gra? Po prostu je wyłączać? Ps. Dodatki wył. i dalej nie pomaga. Skórki wyl. i dalej nic. RE: Firefox 10.0 i problem z zakładkami - spoko2 - 08.02.2012 20:28 Miałem to samo ale znalazłem rozwiązanie. Narzędzia - Opcje - odznacz w ustawieniach ogólnych "korzystaj z akceleracji sprzętowej jeżeli jest dostępna" ok i działa. RE: Firefox 10.0 i problem z zakładkami - kris86 - 09.02.2012 19:48 Co tu dużo mówić działa)) Dzięki Ps. A od czego jest zaznaczona opcja, i dlaczego takie błędy powoduje na lapku, a na domowym nie? Widzę że masz taki sam lapek i jak się sprawuje? RE: Firefox 10.0 i problem z zakładkami - spoko2 - 09.02.2012 20:13 Jest fajny chociaż mało gram. Po trzech dniach zaczął mi skwierczeć zasilacz i serwis bez gadania przysłał mi nowy. Zaskoczyli mnie. Nie żałuję zakupu. Trochę żałuje że kupiłem wersję "n" bez systemu. Po kilku dniach dokupiłem z pokorą czyściutki system +400zł:-/ . Polecam lapka. |