Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Firefox 10.0 i problem z zakładkami - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Firefox 10.0 i problem z zakładkami (/firefox-10-0-i-problem-z-zakladkami-21731-t)

Firefox 10.0 i problem z zakładkami - kris86 - 06.02.2012 20:40

Witam mam taki problem że jak próbuje dodać jaką kolwiek stronę do zakładek to pojawia się okienko dodawania do zakładek i jak poruszę myszką to odrazu znika nie zapisując strony. Jedynie co mogę zrobić to wcisnąć Enter, wtedy strona się zapisuje. Co to może być? Dodatki wszystkie uaktualniłem, nie pomogło.

RE: Firefox 10.0 i problem z zakładkami - sherman2409 - 06.02.2012 21:16

Może to wina jakiegoś dodatku, który wpływa na przeglądanie/zakładki?
Jeśli wiesz, który dodatek mógłby na to wpłynąć to wyłącz go i wtedy spróbuj.
Jeśli nie wiesz, spróbuj uruchomić Firefox'a w trybie bez dodatków - w menu start znajdź "Mozilla Firefox (Tryb Awaryjny)", lub w menu programu wybierz Pomoc -> Uruchom ponownie z wyłączonymi dodatkami.

RE: Firefox 10.0 i problem z zakładkami - kris86 - 06.02.2012 22:08

No i muszę powiedzieć że jak uruchomiłem w trybie awaryjnym to wszystko jest ok. Tylko jak teraz znaleśc dodatek który wszystko wali? Dodam że Lisek jest stosunkowo świeży bo zainstalowany na miesięcznym lapku i od początku coś było nie tak z tymi zakładkami. Takie wtyczki mam zainstalowane:Adobe Acrobat, Shockwave for Director, Shockwave Flash, Java™ Platform SE 6 U30, Java Deployment Toolkit 6.0.300.12, RealPlayer Version Plugin, Microsoft Office 2010,Windows Live™ Photo Gallery, Winamp Application Detector, NVIDIA 3D Vision, NVIDIA 3D VISION. Więc jak sprawdzić która coś nie gra? Po prostu je wyłączać?

Ps. Dodatki wył. i dalej nie pomaga. Skórki wyl. i dalej nic.

RE: Firefox 10.0 i problem z zakładkami - spoko2 - 08.02.2012 20:28

Miałem to samo ale znalazłem rozwiązanie. Narzędzia - Opcje - odznacz w ustawieniach ogólnych "korzystaj z akceleracji sprzętowej jeżeli jest dostępna" ok i działa.

RE: Firefox 10.0 i problem z zakładkami - kris86 - 09.02.2012 19:48

Co tu dużo mówić działaUśmiechniętyUśmiechnięty)) Dzięki
Ps. A od czego jest zaznaczona opcja, i dlaczego takie błędy powoduje na lapku, a na domowym nie? Widzę że masz taki sam lapek i jak się sprawuje?

RE: Firefox 10.0 i problem z zakładkami - spoko2 - 09.02.2012 20:13

Jest fajny chociaż mało gram. Po trzech dniach zaczął mi skwierczeć zasilacz i serwis bez gadania przysłał mi nowy. Zaskoczyli mnie. Nie żałuję zakupu. Trochę żałuje że kupiłem wersję "n" bez systemu. Po kilku dniach dokupiłem z pokorą czyściutki system +400zł:-/ . Polecam lapka.