Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Nagrywarka Opticart DVD-RW AD-7585H nie wykrywa płyt - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Nagrywarka Opticart DVD-RW AD-7585H nie wykrywa płyt (/nagrywarka-opticart-dvd-rw-ad-7585h-nie-wykrywa-plyt-21722-t)

Nagrywarka Opticart DVD-RW AD-7585H nie wykrywa płyt - kowal171711 - 06.02.2012 17:22

Moja nagrywarka w laptopie (Opticart DVD-RW AD-7585H) nie wykrywa żadnych płyt DvD. Na nagranej płycie w tej nagrywarce są ślady działania lasera na nią, więc myśle że laser jest wporządku(ale nie mam pewności). Sterowniki więc zaktualizowałem, a nagrywarka nic. Dodam że po włożeniu płyty, nagrywarka rusza i się zatrzymuje. Jakieś pomysły jak to naprawic??

RE: Nagrywarka Opticart DVD-RW AD-7585H nie wykrywa płyt - szymnax - 07.02.2012 11:11

Jak dla mnie wymiana..

RE: Nagrywarka Opticart DVD-RW AD-7585H nie wykrywa płyt - thermalfake - 15.02.2012 16:49

Prosty test niezależnie od systemu jaki teraz masz, żeby to wykluczyć - sprawdź czy bootuje płyty samostartujące cd/dvd (wypalone w sprawnym napędzie) np z pakietami systemów ratunkowych (hirens boot cd itp linuxowe), w tych pakietach istnieją też darmowe programy do nagrywania czy odtwarzania filmów więc można sprawdzić.