Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Brak dźwięku mimo zainstalowanych sterowników - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: Brak dźwięku mimo zainstalowanych sterowników (/brak-dzwieku-mimo-zainstalowanych-sterownikow-21714-t)

Brak dźwięku mimo zainstalowanych sterowników - Robal_09 - 06.02.2012 12:27

Witam. Mam tez ten strasznie irytujacy problem. Tylko ze dzwieku nie ma od poczatku kiedy zainstalowalem nowy system Windows 7 Ultimate. Zainstalowalem kilka wersji HD audio codec i nic. Myslalem najpierw, ze chodzi o to ze wersja kodeka musi byc 64bitowa tak jak moj system. Zainstalowalem taka wersje i nic. Najgorsze ze jak chce zainstalowac kodek audio ktory jest na plycie z Windowsem, wyskakuje komunikat, ze kodek nie suportuje tego systemu operacjnego ! Przeciez to jakis paradoks normalnie. Wczesniej mialem wersje Home Premium i wszystko bylo ok ! A teraz za cholere nie dzialaja kodeki ktore zainstalowalem,jestem wsciekly . Bylbym wdzieczny gdyby ktos byl w stanie pomoc. Dodam jeszcze, ze musialem sciagnac specjalne sterowniki pod Windows 7 do plyty glownej bo oryginalne sterowniki ktore mam na plycie cd nie supportuja tego systemu operacjnego, co tez paranoja po prostu bo mam dobry sprzet i kupilem go zaledwie 2 lata temu.

RE: Brak dźwięku mimo zainstalowanych sterowników - Robal_09 - 06.02.2012 20:50

Najgorsze jest to ze zrobilem znowu formata i zainstalowalem wersje systemu jaka mialem poprzednio kiedy wszystko bylo ok, do tego jeszcze sciagnelem sterownik audio ze strony producenta plyty i nie dziala nadal ! Juz teraz nie wiem co robic bo to byl najlepszy koded oficjalny od producenta. Przed formatem wszystko bylo ok, bede zmuszony chyba zainstalowac XP znowu, to jakas paranoja