Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Ciągła instalacja tej samej aktualizacji - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Ciągła instalacja tej samej aktualizacji (/ciagla-instalacja-tej-samej-aktualizacji-21686-t)

Ciągła instalacja tej samej aktualizacji - piotr1111 - 05.02.2012 10:47

Witam od jakiś 2tyg. ciągle instaluje się "Aktualizacja zabezpieczeń dla programu Microsoft .NET Framework 4 w systemach Windows XP, Server 2003, Vista, Windows 7, Server 2008 i Server 2008 R2 dla syst. opartych na proc. x64 (KB2656351)". Już chyba z 30 ich się zainstalowało i zaczyna mnie to powoli denerwować. Ponadto pisze, że instalacja zakończyła się sukcesem. Stąd moje pytanie czy takie coś jest normalne i ewentualnie co mogę z tym zrobić?

RE: Ciągła instalacja tej samej aktualizacji - peciaq - 08.02.2012 11:52

Spróbuj przez tryb awaryjny puścić te aktualizacje.

RE: Ciągła instalacja tej samej aktualizacji - Portator - 08.02.2012 12:31

Witaj. Spróbuj tak:
Najpierw odinstaluj nadmiar aktualizacji.
W panelu sterowania > Programy i funkcje > wyszukaj Net Framework 4 > PPM odinstaluj, pojawi się opcja Napraw, kliknij ją.
Po restarcie sprawdź czy WU zaoferuje aktualizację zabezpieczeń, pobierz ją, zainstaluj.

Jeżeli ten zabieg nie będzie skuteczny, to Net Fram. 4 odinstaluj fizycznie. Potem pobierz wersję dla siebie i zainstaluj w trybie awaryjnym.

RE: Ciągła instalacja tej samej aktualizacji - piotr1111 - 16.02.2012 10:10

Dzięki serdeczne. Ten drugi sposób pomógł i jak na razie wszystko powróciło do normy, w tym moje nerwy.

Ciągła instalacja tej samej aktualizacji (rozwiązany) - House - 16.02.2012 21:02

Wątek rozwiązany.