Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Przejście z wersji Professional na HP - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Przejście z wersji Professional na HP (/przejscie-z-wersji-professional-na-hp-21679-t)

Przejście z wersji Professional na HP - Onyxer - 04.02.2012 18:45

Witam Wszystkich Serdecznie !.

Mam taki mały nietypowy problem, otóż używałem sobie normalnie Windows 7 home premium 32bit, lecz kiedyś postanowiłem zażyć usługi Windows anytime upgrade i zaktualizowałem sobie w ten sposób windows'a na wersję Professional 32 bit.

Niby wszystko ładnie, pięknie, lecz niestety ta wersja nie przypadła mi do gustu i teraz mam problem, gdyż nie wiem jak przywrócić mój stary Home premium, na stronie microsoftu jest wzmianka, iż aby przywrócić wersję windows, która była przed aktualizacją poprzez anytime upgrade, trzeba zainstalować stary windows na CZYSTO z płytki... płytkę posiadam.
I teraz pytanie, jeżeli zainstaluje windows na nowo, to zostanie on zainstalowany tak, że utracę wszystkie dane i po prostu windows będzie zainstalowany na świeżo, że to tak ujmę (stare dane zostaną usunięte, wszystkie programy itp.) Pasowała by mi ta wersja !, a więc jak to zrobić ? W jednym zdaniu chcę zrobić reinstalację windows, tylko tak, żeby wszystko było tak jak po zakupie nowego komputera

RE: Przejściówka z wersji Professional na Home premium... - Fixlensky - 05.02.2012 09:28

Włóż płytę z Home Premium do napędu i instaluj z poziomu Windowsa. Pliki zostają. Jedynie przy tej operacji zmieniają się pliki Windowsa, nic więcej.

Ale lepiej zostawić Professionala później jak będziesz miał ochotę się coś bawić z Windowsem to Professional dużo lepszy. Uśmiechnięty

RE: Przejściówka z wersji Professional na Home premium... - Onyxer - 05.02.2012 17:45

Problem rozwiązany Uśmiechnięty

Zainstalowałem jeszcze raz Windows 7 (format podczas instalacji poszedł).

Przejściówka z wersji Professional na Home premium... (rozwiązany) - House - 05.02.2012 17:53

Wątek rozwiązany.