Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Dlaczego nie wykrywa mikrofonu? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Dlaczego nie wykrywa mikrofonu? (/dlaczego-nie-wykrywa-mikrofonu-21634-t)

Dlaczego nie wykrywa mikrofonu? - madafaka29 - 02.02.2012 20:52

Witam

Mam mały problem Uśmiechnięty Bawiłem się dzisiaj ustawieniami mikrofonu ponieważ mi go nie wykrywało na TS3. (na skype wszystko bardzo dobrze działa) i niechcący usunąłem mikrofon ze sprzętów do nagrywania. Próbowałem podpiąć mikrofon od nowa ale nic nie działa. Szukałem na internecie 2h co zrobić ale nic takiego tam nie pisze :/ Jak nacisnę na ikonkę dźwięku i urządzenia do nagrywania to nic tam nie mam. Mikrofon na 100% sprawny.

System:
Windows 7 home premium x64
Intel Core i3-2100CPU 3.1Ghz
4Gb ram
Karta Graf: GeForce GTS450
DirectX 11
Karta dźw: Realtek High Definition sterowniki aktualne

Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam Uśmiechnięty

RE: Dlaczego nie wykrywa mikro? - dyzio2 - 02.02.2012 21:03

Nie wiem czy dobrze cię zrozumiałem ale wydaje mi się że chodzi o to
[Obrazek: Beztytuu-3.jpg]

RE: Dlaczego nie wykrywa mikro? - madafaka29 - 02.02.2012 23:27

[Obrazek: asdfxz.png]Dokładnie o to chodzi. Właśnie problem w tym że nie wyszukuje mi tu mikrofonu. W tej zakładcie niechcący coś nacisnąłem i mi się usunął mikrofon i co zrobić żeby znowu się pojawił? Komputer go sam nie wyszukuje np jak rejestrator dźwięku włącze to wyskakuje błąd że nie ma urządzenia do nagrywania dźwięku.

KLIK

RE: Dlaczego nie wykrywa mikro? - dyzio2 - 03.02.2012 07:15

Zaznacz ptaszka przy "Pokaż wyłączone użądzenia",następnie ppm na mikrofonie i zaznacz "Włącz".Chyba że nic nie da się zrobić w okienku.
A próbowałeś przeinstalować sterownik do dzwięku?

RE: Dlaczego nie wykrywa mikro? - madafaka29 - 03.02.2012 15:02

Omg dzięki wielkie Uśmiechnięty Nie wpadłem na pomysł żeby kliknąć PPM dzięki jeszcze raz Uśmiechnięty

Dlaczego nie wykrywa mikrofonu? (rozwiązany) - House - 03.02.2012 22:09

Wątek rozwiązany.