Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z instalacją Test Drive Unlimited - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Gry (/gry-29-f)
+---- Wątek: Problem z instalacją Test Drive Unlimited (/problem-z-instalacja-test-drive-unlimited-2162-t)

Problem z instalacją Test Drive Unlimited - nieboraku - 04.11.2009 14:03

Witam,

Mam problem z instalacja TDU pod W7 64bit. Gra probuje sie zaisntalowac przez chwile, a na koniec wywala komunikat, ze nic nie zostalo zmienione i gra nie zostala zainstalowana. Wszystko trwa moze 20-30 sekund.
Komputer to E6600, 2GB RAM, plyta glowna MSI PN6 SLI, grafika 8800GTS 512. Stery do wszystkiego sciagniete z nvidii.

Probowalem zainstalowac w XP Mode, gra sie zainstalowala miodnie, ale przy uruchamianiu wywala komunikat o za malej ilosci pamieci (choc RAM jest zajety w okolo 50%).

Ktos wiec co z tym zrobic? Spotkaliscie sie z takim czyms?

RE: Problem z instalacja Test Drive Unlimited - Dzejkop - 04.11.2009 14:12

Jeżeli sterowniki, programy, gry nie chcą się zainstalować - nie działają
Dodatkowo, na płycie jest taki pliczek, który ma w nazwie ISScript. Zainstaluj go (kliknij w niego dwa razy i postępuj dalej, jak trzeba).

RE: Problem z instalacja Test Drive Unlimited - nieboraku - 04.11.2009 14:14

[ISScript pierwsza rzecz do zainstalowania - wiec to nie problem Cwaniak.

Niestety tryb zgodnosci tez nie dziala... czyli co, poddac sie?

RE: Problem z instalacja Test Drive Unlimited - napaleniec - 12.11.2009 17:16

mam taki sam problem. instalowałem ten plik, błąd już nie wyskakuje ale ciągle instalacja kończy się na samym początku.. mógłby ktoś pomóc?

RE: Problem z instalacja Test Drive Unlimited - luke200 - 17.11.2009 12:55

Wiem, że miałem też problemy z TDU na Windows 7 RC. Na necie znalazłem tzw Vista-PATCH i potem działało pięknie.
Jednak nie próbowałem tego jeszcze na mojej finalnej wersji W7. Może rzucę okiem dziś wieczorem i dam znać Cwaniak

RE: Problem z instalacja Test Drive Unlimited - nieboraku - 01.12.2009 23:45

Hmmm, z ciekawosci sciagnalem dzis najnowsze sterowniki nvidia 195.62 i o dziwo, gra dala sie w koncu zainstalowac. Teraz tylko zainstaluje 1.66A patch, i zobaczymy co z tego wyjdzie Zacieszacz

RE: Problem z instalacją Test Drive Unlimited - kszyszekn - 14.02.2011 19:07

a ja mam sterownik 260 i niemoge, ktos to ogarnal ?
--------------------------------------------------------------------------------
dodano: 15-12-11
dzieki za podpowiedzi sam ogarnalem

RE: Problem z instalacją Test Drive Unlimited - qwert3535 - 11.12.2011 10:14

Mam taki problem. Mianowicie Podczas isntalacji TDU po 20-30 sekundach konczy sie. Wyczytalem ze trzeba uzyc TDU_VISTA_PATCH. ok Ściągnąłem ale gdy podaje ścieżkę do plyty wyskakuje komunikat ze nie ma tam instalatora tdu. pomocy