Problem z połączeniem z siecią i dostępem do internetu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Problem z połączeniem z siecią i dostępem do internetu (/problem-z-polaczeniem-z-siecia-i-dostepem-do-internetu-21585-t) |
Problem z połączeniem z siecią i dostępem do internetu - remi200933 - 31.01.2012 20:28 Mam problem z internetem z modemu kablowego chodzi oto ,że numery konfiguracyjne są podane poprawnie i w panelu sterowania pokazuje że sieć i internet jest połączony ,ale tak naprawdę brak jest dostępu do modemu i internetu . Co może być przyczyną braku sieci i neta ?. RE: Problem z połączeniem z siecią i dostępem do internetu - thermalfake - 01.02.2012 19:42 Kto jest dostawcą, jak masz model modemu kablowego, jakie na nim świecą się diody, co pokazuje polecenie ipconfig ? RE: Problem z połączeniem z siecią i dostępem do internetu - remi200933 - 09.02.2012 22:18 a jaki polecacie najtańszy router kliencki aby był kompatybilny z Windows 7? RE: Problem z połączeniem z siecią i dostępem do internetu - thermalfake - 12.02.2012 09:50 Przeważnie router dsl-owy i tak jest wpięty za modem. Najpierw odpowiedz na pytania bo okaże się iż kupno routera jest zbędnym wydatkiem. RE: Problem z połączeniem z siecią i dostępem do internetu - Majster332 - 12.02.2012 10:02 Mogę się dołączyć do tematu,bo mam taki sam problem ;( I kurde od 5 dni siedzę i myślę jak to zrobić.Dzisiaj udało mi się zrobić neta na laptopie,a za to nie ma na komputerze stacjonarnym. I na kompie jest sieć niezidentyfikowana i brak dostępu do internetu .;( |