![]() |
Problem z atrybutami i zabezpieczeniami... - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Problem z atrybutami i zabezpieczeniami... (/problem-z-atrybutami-i-zabezpieczeniami-21577-t) |
Problem z atrybutami i zabezpieczeniami... - poli1990 - 31.01.2012 15:59 Witam. Mam problem. Otóż coś pochrzaniłem w atrybutach/zabezpieczeniach podczas próby udostępniania w sieci i nie moge obejrzeć swoich fotek z różnych okoliczności. Fot jest około 33 GB i podczas próby podglądu pisze ze user nie ma uprawnień. Jak to zmienić? Plików jest dużo i każdemu po kolei nie widzi mi sie nadawać uprawnień z osobna. Gdy zaznacze wszystkie nie ma możliwości zmian upraw. Prosze o pomoc... lub jakiś skrypt by to ogarnął... Pozdrawiam RE: Problem z atrybutami i zabezpieczeniami... - thermalfake - 31.01.2012 20:09 Jak klikniesz ppm w katalog daj zakładkę udostępnianie -> udostępnianie zaawansowane. Kliknij w uprawnienia i nadaj dla obiektu SIEĆ (wielkość liter) pełne prawa. Zobacz czy zadziała. RE: Problem z atrybutami i zabezpieczeniami... - poli1990 - 06.02.2012 11:34 nic z tego, niedział... jakies inne pomysły ? RE: Problem z atrybutami i zabezpieczeniami... - Jazz - 10.02.2012 18:57 Odpalasz konsolę z prawami administratora po czym wykonujesz: Kod: cd katalog_z_fotkami RE: Problem z atrybutami i zabezpieczeniami... - poli1990 - 01.03.2012 13:58 dalej cos nie działa... pisze odmowa dostępu... ;/ jestem w folderze ze zdjeciami, w cmd pisze: icacls P1000883.jpg /grant user: (F) i nic... jest moze jakis program do tego albo inny sposób bo jak każdemu plikowi osobno nadaje usera to juz mnie kur*ica bierze... ;p |