![]() |
Rozwiązany Pytanie o dodanie RAMu w laptopie - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Pytanie o dodanie RAMu w laptopie (/pytanie-o-dodanie-ramu-w-laptopie-21529-t) |
Pytanie o dodanie RAMu w laptopie - Akaido - 29.01.2012 16:32 Witam. Mam takie pytanie: Czy jak dodam trochę ramu do mojego laptopa to będzie jakaś poprawa płynności w co niektorych grach? Wiem że nie moge oczekiwać wiele ale choć trochę? I ile ramu kupic? Rozszerzalność jest do 8 gb a ja mam 2gb i system win7 32 bit home premium. a tu laptop. wiem że słaby, nie musicie wypominać. ![]() Kod: Typ procesora Intel Pentium III Xeon, 2300 MHz (6 x 383) Z góry wielkie dzięki. ![]() I wg to on bardzo słaby jest? RE: Więcej Ramu w laptopie - House - 29.01.2012 16:36 Odpowiedź jest prosta "Kupuj tyle na ile Ciebie stać". Jasne, że każde ulepszenie sprzętowe wpłynąć może na poprawę wydajności komputera. RE: Pytanie o dodanie RAMu w laptopie - Akaido - 29.01.2012 16:42 Ale słyszałem że na 32 bitach można tylko do 3gb ramu. Ja to i bym kupił te 6gb ale boję się że nie będzie czytać. :< RE: Więcej Ramu w laptopie - thermalfake - 29.01.2012 16:49 Do grania w proste gry nadal wystarczy. Jest tam zintegrowana karta Intel GMA4500 (chipset intel'a GM45). Łudzić się co nie ma, że rozbudowa przyniesie oczekiwane nadzieje - bardziej dokładka ramu sprawdzi się przy odpalaniu większej ilości aplikacji jednocześnie. Dokup 2GB pamięć typu SO-DIMM (laptopowe) DDR2 667 lub 800-tki. Powyżej "czwórki" zaleca się x64 a ponadto w Twoim wypadku to przerost formy nad treścią. To, że Ty chcesz tam mieć 6GB najpierw musisz sprawdzić czy jest jeszcze wolny bank na pamięć. RE: Pytanie o dodanie RAMu w laptopie - stingear - 29.01.2012 18:34 Kolejną kwestią jest to, że laptop zazwyczaj ma tylko 2 sloty na pamięć, więc więcej niż 2 kości jednocześnie nie zamontujesz. |