![]() |
Rozwiązany System nie wykrywa dźwięku 5.1 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany System nie wykrywa dźwięku 5.1 (/system-nie-wykrywa-dzwieku-5-1-21525-t) |
System nie wykrywa dźwięku 5.1 - easye - 29.01.2012 14:32 Nie mogę sobie poradzić z ustawieniem dźwięku 5.1. Na tylnim panelu mam 3 wyjścia, zielony, niebieski, pomarańczowy. Wcześniej na notebooku zawsze wpinałem czincz w zielony i dwa pod amplituner i widział 5 głośników, teraz na nowym komputerze w panelu sterowania, jak i w realteku pojawiają się domyślnie 2 głośniki i nawet jak przestawnie na 5.1 działa tylko stereo. Ustawiam Digital Outpoot jako urządzenie do komunikacji, głośniki jako urządzenia domyślne i mam zagwozdkę, bo test głośników 5.1 nie działa, słychać tylko 2 przednie. ![]() W dźwiękach w panelu sterowania mogę ustawić tak samo i tez przy testach słyszę tylko 2 głośniki. System:Windows 7, plyta Asus P8H61 podłączone dzek do kompa, i 2 czincze do Sony Dav SB-300. Zauważyłem tez ze w Digital Output we właściwościach informacje o gnieździe jest: ATAPI. Gdyby była zwykła panel tylni 2,5mm to może by działało... Dzięki za pomoc ! (poprawione) RE: System nie wykrywa dźwięku 5.1 - House - 29.01.2012 15:06 Zapraszam do zapoznania się z wątkiem: Ustawienie dźwięku 5.1 w Windows 7 (tutorial). RE: System nie wykrywa dźwięku 5.1 - easye - 29.01.2012 15:19 ale sęk w tym, ze ja w ogole nie slysze dzwięku z pozostalych glośników. Przynajmniej w realteku, bo jak odłączyłem Digital Output to w panelu test już jest poprawny. Dzięki, jestem coraz bliżej. DZIAŁA ! DZIAŁA ! System nie wykrywa dźwięku 5.1 (rozwiązany) - House - 29.01.2012 19:03 Wątek rozwiązany. |