Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany System Windows nie wczytuje stron www - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Rozwiązany System Windows nie wczytuje stron www (/system-windows-nie-wczytuje-stron-www-21524-t)

System Windows nie wczytuje stron www - diablo2248 - 29.01.2012 14:22

Witam!
Mam taki problem, że ostatnio Windows mi wyświetla iż mam połącznie .Natomiast gdy chce przeglądać strony www to wyświetla mi ,że nie może wczytać , strony www

mój sprzęt:
płyta asus m4a88td-v evo/usb3 4gb ram dysk 1tb procesor amd phenon 2 x4
-Windows 7 ultimate x64
-orange(orange freedom)
zintegrowana karta eternet
kabel ethernet
[attachment=3828]

RE: System Windows nie wczytuje stron www - thermalfake - 29.01.2012 16:42

Dostęp masz przez dedykowany router/modem ?

Na początek polecenia w konsoli (wiersz poleceń: start -> cmd ) z uprawnieniami administratora

Cytat:netsh winsock reset catalog
netsh int ip reset reset.log hit
ipconfig /flushdns

Następnie gdyby to nie pomogło to we właściwościach protokołu TCP/IP dla połączenia lokalnego (centrum sieci i udostępniania -> zmień ustawienia karty sieciowej -> połączenie lokalne -> ppm właściwości) wpisz ręcznie adresy DNS np

194.204.152.34
194.204.159.1

Gdyby to też nie pomogło to trzeba uruchomić przeglądarkę, wklepać adres 192.168.0.1, zalogować się do urządzenia (najczęściej admin/admin) i sprawdzić status połączenia z zewnątrz. Powinny o tym też informować diody palące się na urządzeniu ADSL/DSL oraz internet.

System windows nie wczytuje stron www(rozwiązany) (rozwiązany) - peciaq - 31.01.2012 15:17

Wątek rozwiązany.