Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Laptop HP nie widzi sieci - problem z wifi? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: Laptop HP nie widzi sieci - problem z wifi? (/laptop-hp-nie-widzi-sieci-problem-z-wifi-21517-t)

Laptop HP nie widzi sieci - problem z wifi? - jotka-43@wp.pl - 24.01.2012 17:32

Witam,
Mam następujący problem i proszę o pomoc bo ja już nie mam pomysłu co dalej robić.
Na laptopie marki acer przeinstalowałem system XP ,po zainstalowaniu wszystkich sterowników wszystko działa dobrze oprócz internetu.Korzystam z neostrady i ruter z T.P typu livebox.Po kablu internet działa , wi - fi tez działa pokazuje się komunikat że sieć bezprzewodowa jest połączona .siła sygnału znakomita wszystko niby ok a żadna strona internetu bezprzewodowego nie wchodzi.Pojawia się komunikat że żadna strona w sieci web nie jest dostępna w trybie offline.Myślę że niewiele brakuje aby uzyskać połączenie ale nie wiem co można zmienić.Proszę o radę.

RE: Laptop HP nie widzi sieci - problem z wifi? - thermalfake - 24.01.2012 23:32

Trzeba wejść na router po kablu z poziomu przeglądarki - 192.168.1.1, wpisać admin/admin i wyłączyć filtrowanie adresów MAC. Zakładka sieć bezprzewodowa i tam znajdziesz. Dobrze by było zabezpieczyć sieć wifi hasłem zamiast wpisywania kolejnych adresów mac dla hostów.