Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Ponowna instalacja Windows 7 Home Premium - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Ponowna instalacja Windows 7 Home Premium (/ponowna-instalacja-windows-7-home-premium-21487-t)

Ponowna instalacja Windows 7 Home Premium - Auri - 27.01.2012 22:04

Witam
Zacznijmy od tego że kupiłem laptopa (nowego) z zainstalowanym win7 Home premium (nie dostałem do niego żadnej płyty oprócz płytki z danymi naprawczymi) .I teraz pytanie czy mogę użyć klucza oem z zainstalowanego Windowsa do ponownej instalacji Windowsa np. sciągniętego z internetu (klucz jest orginalny więc w moim domyśle nie było by to piractwo).

RE: Win 7 home premium ,ponowna instalacja - Popiolek - 27.01.2012 22:06

Tak, osobiście miałem podobną sytuacje, aktywowałem bez problemu. Uśmiechnięty

RE: Win 7 home premium ,ponowna instalacja - martin1984r - 27.01.2012 22:27

Witam, nie próbowałem ale wydaje mi się ze tak, tylko wersja Windowsa musi być taka sama jeśli Home premium to home premium i tego samego języka,

RE: Win 7 home premium ,ponowna instalacja - thermalfake - 28.01.2012 01:27

Jak najbardziej taki manewr jest legalny nawet z inną wersją lokalizacyjną (wyjątek stanowią wersje ograniczone obszarowo np indyjska). Microsoft w swych zasadach zawartych w EULA ani słowem nie wspomina o zakazie więc co nie jest zapisane nie jest zabronione. Niejeden konsultant zapytany drogą elektroniczną o taką możliwość potwierdza przyzwolenie. Ponadto to jeden z warunków licencyjnych MS dla producentów OEM aby umieszczać naklejki COA.

RE: Win 7 home premium ,ponowna instalacja - Auri - 28.01.2012 08:24

I w tym momencie chciałem powiedzieć wam dziękuję bardzo Zacieszacz Teraz zostało mi tylko poszukać odpowiedniej wersji Windy Uśmiechnięty
Temat do zamknięcia .

Win 7 home premium ,ponowna instalacja (rozwiązany) - peciaq - 28.01.2012 17:45

Wątek rozwiązany.