![]() |
W koszu instalacja HP laserjet P1102w niepodpisane sterowniki - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: W koszu instalacja HP laserjet P1102w niepodpisane sterowniki (/instalacja-hp-laserjet-p1102w-niepodpisane-sterowniki-21453-t) |
instalacja HP laserjet P1102w niepodpisane sterowniki - marcin_v - 26.01.2012 15:37 Witam. Od dłuższego czasu zmagam się z instalacją drukarki HP Laserjet P1102w. niby drukarka jest kompatybilna z systemem (Win 7 32 bit) lecz nie można zainstalować sterów pobranych ze strony producenta. Po pierwsze podczas instalacji i po podłączeniu urządzenia system ją wykrywa - monit "nowe urządzenie zostało podłączone", leci sobie pasek zadania ale nic się nie dzieje. Po przerwaniu instalacji, w menadżerze urządzeń drukarka pojawia się w "innych" jako printer. Po kliknięciu PPM aktualizuj oprogramowanie sterownika - przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika - pozwól mi wybrać z listy sterowników urządzeń na moim komputerze - drukarki w następnym oknie: lewym HP w prawym HP LaserJet Professional P1102w pokazuje informację, że sterownik jest podpisany cyfrowo ![]() po zatwierdzeniu komunikatu o ewentualnej niezgodności sterownika z urządzeniem "printer" zaczyna się instalacja sterownika lecz po chwili ukazuje się komunikat ![]() na tym instalacja się kończy... ktoś może wyjaśnić moje wątpliwości co robię źle?? z góry dziękuję ...widzę, że zero zainteresowania lub sugestii, więc zadam pytanie tak...czy da się obejść niepodpisane sterowniki w win7 32 bit z SP1, np programem easyBCD lub innym ? Jeżeli ktoś używał tego programu do tego celu, proszę o wyjaśnienie jak to zrobić. |