Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Instalka Windows 7 w Temp? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Instalka Windows 7 w Temp? (/instalka-windows-7-w-temp-21447-t)

Instalka Windows 7 w Temp? - daneru - 25.01.2012 23:37

Witam,

czyszcząc co nieco mój komputer natknąłem się na dysku C:/Temp na plik instalacyjny do Windows 7 (2,32GB w formacie .iso). Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, skąd on się tam mógł wziąć?

Co do szczegółów, to posiadam aktualnie Windows Vista Home Premium. Nie bawię się również w nielegalne ściąganie plików.
I tak z czystej ciekawości, czy to możliwe aby to była legalna instalka? Komputer kupiony przed 2009 rokiem.

Z góry dzięki za pomoc. Uśmiechnięty

RE: Instalka Windows 7 w Temp? - thermalfake - 26.01.2012 22:31

Jaką ma datę utworzenia ? Był w innych rękach przez moment ?

RE: Instalka Windows 7 w Temp? - daneru - 26.01.2012 23:33

Utworzony został 22 sierpnia 2009 roku. Nie widzę aby plik był w innych rękach, jako właściciel wpisany jestem ja.

P.S. nie wiem czy to może mieć jakiś związek ale w 2010 roku laptop był w serwisie (miałem problem z twardym dyskiem i jak laptop do mnie wrócił to miał nowy system). Ale nikt mnie nie poinformował o tym "dodatku" czy możliwości darmowego (zakładam) upgrade'a.

RE: Instalka Windows 7 w Temp? - thermalfake - 27.01.2012 01:08

No to masz odpowiedź. Tylko po co im był potrzebny ten obraz tego my się nie dowiemy.

RE: Instalka Windows 7 w Temp? - daneru - 27.01.2012 09:57

A myślisz, że gdybym zainstalował ten upgrade to system Windows 7 będzie legalny?

RE: Instalka Windows 7 w Temp? - thermalfake - 27.01.2012 15:59

Ja nie popieram upgrade'u jako takiego, więcej z tym kłopotów jak pożytku. Raz, że musisz zawsze najpierw zainstalować "podstawkę" Visty a dopiero potem uaktualnienie które dość szybko się nie instaluje. O ile nie dostałeś możliwości aktualizacji w jakimś tam okresie (za odpłatnością, ile i w jakim czasie nie pamiętam) to taki manewr nie jest legalny.
Może chłopaki robiły bootowalnego pendrive'a z systemem i zapomnieli usunąć obraz.
Jedno jest pewnie - jeśli nie masz innych cech świadczących o legalności tego oprogramowania (obojętnie czy COA, rachunek, nośnik) to jest ono nielegalne.

RE: Instalka Windows 7 w Temp? - daneru - 28.01.2012 01:10

OK, dzięki za wszystko. Uśmiechnięty

Instalka Windows 7 w Temp? (rozwiązany) - DamiaX - 28.01.2012 16:42

Wątek rozwiązany.