![]() |
Rozwiązany Instalka Windows 7 w Temp? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Instalka Windows 7 w Temp? (/instalka-windows-7-w-temp-21447-t) |
Instalka Windows 7 w Temp? - daneru - 25.01.2012 23:37 Witam, czyszcząc co nieco mój komputer natknąłem się na dysku C:/Temp na plik instalacyjny do Windows 7 (2,32GB w formacie .iso). Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, skąd on się tam mógł wziąć? Co do szczegółów, to posiadam aktualnie Windows Vista Home Premium. Nie bawię się również w nielegalne ściąganie plików. I tak z czystej ciekawości, czy to możliwe aby to była legalna instalka? Komputer kupiony przed 2009 rokiem. Z góry dzięki za pomoc. ![]() RE: Instalka Windows 7 w Temp? - thermalfake - 26.01.2012 22:31 Jaką ma datę utworzenia ? Był w innych rękach przez moment ? RE: Instalka Windows 7 w Temp? - daneru - 26.01.2012 23:33 Utworzony został 22 sierpnia 2009 roku. Nie widzę aby plik był w innych rękach, jako właściciel wpisany jestem ja. P.S. nie wiem czy to może mieć jakiś związek ale w 2010 roku laptop był w serwisie (miałem problem z twardym dyskiem i jak laptop do mnie wrócił to miał nowy system). Ale nikt mnie nie poinformował o tym "dodatku" czy możliwości darmowego (zakładam) upgrade'a. RE: Instalka Windows 7 w Temp? - thermalfake - 27.01.2012 01:08 No to masz odpowiedź. Tylko po co im był potrzebny ten obraz tego my się nie dowiemy. RE: Instalka Windows 7 w Temp? - daneru - 27.01.2012 09:57 A myślisz, że gdybym zainstalował ten upgrade to system Windows 7 będzie legalny? RE: Instalka Windows 7 w Temp? - thermalfake - 27.01.2012 15:59 Ja nie popieram upgrade'u jako takiego, więcej z tym kłopotów jak pożytku. Raz, że musisz zawsze najpierw zainstalować "podstawkę" Visty a dopiero potem uaktualnienie które dość szybko się nie instaluje. O ile nie dostałeś możliwości aktualizacji w jakimś tam okresie (za odpłatnością, ile i w jakim czasie nie pamiętam) to taki manewr nie jest legalny. Może chłopaki robiły bootowalnego pendrive'a z systemem i zapomnieli usunąć obraz. Jedno jest pewnie - jeśli nie masz innych cech świadczących o legalności tego oprogramowania (obojętnie czy COA, rachunek, nośnik) to jest ono nielegalne. RE: Instalka Windows 7 w Temp? - daneru - 28.01.2012 01:10 OK, dzięki za wszystko. ![]() Instalka Windows 7 w Temp? (rozwiązany) - DamiaX - 28.01.2012 16:42 Wątek rozwiązany. |