Rozwiązany Zmiana częstotliwości taktowania Ram. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Zmiana częstotliwości taktowania Ram. (/zmiana-czestotliwosci-taktowania-ram-21423-t) |
Zmiana częstotliwości taktowania Ram. - bar123tek - 24.01.2012 18:22 Witam W programie Speccy sprawdzałem informacje o swoim PC, zdziwiła mnie jedna informacja[attachment=3797]Martwi mnie taktowanie: 399Mhz, moj ram to Geil 2x1GB 800MHz, w biosie mam ustawione 800MHz, a tutaj jest całkiem inaczej, któremu wskaźnikowi wierzyć? W indeksie wydajności systemu ocena Ram to 5.5- może na podstawie tego można określić czy ram pracuje na swojej częstotliwości czy nie. Wersja biosu to : ASUS P5Q SE ACPI BIOS REVISION 0502 (to chyba to ). Dodałem również ss z biosu[attachment=3798] RE: Zmiana częstotliwości taktowania Ram. - thermalfake - 24.01.2012 23:50 Nie rozróżniasz taktowania rzeczywistego od efektywnego. Jest ok - ta wartość ulega podwojeniu. |