![]() |
blue screen po włożeniu karty graficznej - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: blue screen po włożeniu karty graficznej (/blue-screen-po-wlozeniu-karty-graficznej-2140-t) |
blue screen po włożeniu karty graficznej - Luke37 - 03.11.2009 16:25 Witam Kupiłem karte graficzną GF 7900GS,po włożeniu jej do gniazda uruchamiam kompa i jest ok, Win 7 instaluje sam jakies stery i każe resetowac kompa,no to resetuje,ale po resecie gdy ma sie pokazac "zapraszamy" wywala za każdym razem BS na zintegrowanej chodzi dobrze i na tej nowej karcie w trybie awaryjnym też chodzi dobrze mój system to Windows 7 ultimate 32 bit RE: blue screen po włożeniu karty graficznej - kruper11 - 03.11.2009 16:35 w trybie awaryjnym z obsługą sieci uruchom kompa... pobierz najnowsze sterowniki 195.39 stąd... http://forums.laptopvideo2go.com/topic/25569-nvidia-forceware-195-39-revisted/ zainstaluj je (w trybie awaryjnym) uruchom kompa w trybie normalnym... jezeli to nie pomoże doszukiwał bym się problemów z kartą graficzną (jej pamięciami) czy Twój komputer jest podkecony?? czy blokada magistrali PCIExpress jest ustawiona w biosie (bo bez tego ona wzrasta wraz z FSB przy OC) podaj jakie masz pozostałe podzespoły... EDIT: PS czy to aby nie karta GALAXY ?? RE: blue screen po włożeniu karty graficznej - Luke37 - 03.11.2009 16:39 na sterach 191 nie działa bo tak robiłem,sprubuje sciągnąc te 195 komp to AMD athlon 240 2x2.8 2gb ram goodram płyta gigabyte GAM61PME S2P feel 3 350W komp nie był podkręcany,a jak sprawdzic to w biosie?? tak jest to karta galaxy RE: blue screen po włożeniu karty graficznej - kruper11 - 03.11.2009 16:47 jezeli nie był komputer krecony to nie ma po co sprawdzać cżestotliwosci PCI PCIExpress i AGP wzrastają wprostproporcjonalnie do wartosci szyny podczas podkrecania i tylko wtedy. dlaczego wspominałem o Galaxy?? dlatego że to już karta nieprodukowana od dawna a wersje tej firmy sprawiały często wiele problemów a także wiele z nich po prostu było wydano w wadliwej serii musisz zatem po kolei wyeliminować rózne mozliwosci błędu... napisz po instalacji tych sterowników czy pomogło PZDR ps. w razie czego resztę sterowników do Twojejj MOBO masz tutaj http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-m61pme-s2p_10.html RE: blue screen po włożeniu karty graficznej - Luke37 - 03.11.2009 16:49 jeśli nie pomoze,bedize trzeba poprostu zostać przy starym XP.kupiłem ta karte na allegro i kolesiowi pod XP chodziło więc Win 7 jest "za nowy" na tą karte,nic trudno RE: blue screen po włożeniu karty graficznej - kruper11 - 03.11.2009 16:55 może być to też kwestia by własnie zainstalować stare sterowiki dla tej karty np jakaś wersja serii 18x.xx jezeli karta działała pod XP to mnie zdziwiłeś... o ile ten człowiek z allegro mówił prawdę... było by dobrze jakbyś dysponował (pożyczył) inną kartę serii 7 GF w celu weryfikacji czy Twoja jest zepsuta... a to co mnie jeszcze dziwi to na kompie mojego brata jest zainstalowany Windows 7 i smiga na karcie GF 6600 GT czyli starszej.... RE: blue screen po włożeniu karty graficznej - Luke37 - 03.11.2009 16:58 na aukcji był screen z menedzerem urządzen i było pokazane cała zawartośc kompa razem z ta grafą. nikt nie ma żadnych kart z serii 7, bo albo mają pod agp albo mają poprostu GF 9600 albo jakis GTX.skołuje od kogoś XP i zobacze. a mozę to być wina biosu?? czy jakby zaaktualizował bios była by szansa ze sie naprawi?? |