Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Problem z uruchamianiem po instalacji sterowników do karty graficznej - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Problem z uruchamianiem po instalacji sterowników do karty graficznej (/problem-z-uruchamianiem-po-instalacji-sterownikow-do-karty-graficznej-21370-t)

Problem z uruchamianiem po instalacji sterowników do karty graficznej - wolczan - 22.01.2012 12:39

Witam.

Kupiłem wczoraj komputer w następującej konfiguracji:
MSI P67 C45 B3
ASUS GTX 260
i5 2500
tyle chyba wystarczy.

Po instalacji systemu Windows 7 64 bit komputer odpala się bez problemu. Zainstalowałem wszystkie sterowniki i aktualizacje Windowsa. Zaktualizowałem bios do najnowszej wersji. Dalej wszystko działało bez problemu. Do momentu instalacji sterowników do karty graficznej. Zacząłem od najnowszych sterowników ze strony Nvidii (285.62), potem trochę starsze (280.26), aż w końcu zainstalowałem sterowniki dostarczone z kartą (270.48) i za każdym razem jest ten sam problem. Mianowicie po restarcie wymuszonym instalacją sterowników komputer ładnie się uruchamia do momentu pojawienia się dużego loga Windows i na tym ekranie odpalanie Windy staje. Mogę czekać choćby godzinę i nic. Po odinstalowaniu sterowników w trybie awaryjnym system odpala się normalnie. Dziękuję za pomoc.

RE: Problem podczas odpalania systemu (Windows 7 64 bit) - Patryk94 - 22.01.2012 13:10

zainstaluj sterowniki 285.62... jak dalej nie bedzie się uruchamiał zrób formata i zainstaluj tylko sterowniki 285

RE: Problem podczas odpalania systemu (Windows 7 64 bit) - wolczan - 22.01.2012 13:12

Robiłem tak, problem występował, ale spróbuję jeszcze raz najwyżej.
Po odłączeniu karty i ponownym podłączeniu problem ustąpił. Nie wiem, co było nie tak. Temat do zamknięcia.

Problem podczas odpalania systemu (Windows 7 64 bit) (rozwiązany) - peciaq - 22.01.2012 17:02

Wątek rozwiązany.