Rozwiązany Zmiana pojemności partycji dysku - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Zmiana pojemności partycji dysku (/zmiana-pojemnosci-partycji-dysku-21360-t) |
Zmiana pojemności partycji dysku - Kołek[PL] - 22.01.2012 01:55 Witam, Mam dysk podzielony na dwie partycje C i D. Chciałem zmienić ich pojemność przy pomocy jakiegoś dobrego programu. Wiem również, że istnieje możliwość zmiany pojemności bez programu (systemowo), aczkolwiek czytając komentarze pod opisem jak daną czynność wykonać, trochę się zniechęciłem, gdyż nie zawsze to działa. A roboty dla takiego szaraczka systemowego jak ja jest nie mało Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc! RE: Zmiana pojemności partycji dysku. - thermalfake - 22.01.2012 02:23 Proszę bardzo - bootowalne Gparted, Partition Wizard, Easeus Partition Master. Są to programy pracujące w obszarze pamięci ram a sam system nie jest uruchamiany. Nie polecam łączyć z Win 7 programu partition magic bo często są z nim problemy. Systemowe przepartycjonowanie nie wygląda źle jak go malują. Grunt to nie przeprowadzać w tym czasie czynności takich jak defragmentacja. RE: Zmiana pojemności partycji dysku - Kołek[PL] - 22.01.2012 12:26 Dzięki bardzo za pomoc Zmiana pojemności partycji dysku (rozwiązany) - House - 22.01.2012 12:45 Wątek rozwiązany. |