Brak dźwięku mimo zainstalowanych sterowników - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Brak dźwięku mimo zainstalowanych sterowników (/brak-dzwieku-mimo-zainstalowanych-sterownikow-21349-t) |
Brak dźwięku mimo zainstalowanych sterowników - gromlks - 21.01.2012 19:14 Witam, mam problem nie działa mi dźwięk na kompie od pewnego czasu. Próbuje to naprawić od kilku godzin szukałem wszędzie i nic nie pomogło nawet zrobiłem reinstalke systemu i dźwięku jak nie było tak nie ma. Komputer: Laptop Dell 1573 Sterowniki zainstalowane głośniki działają 100% Wcześniej normalnie działał dźwięk. Z góry dzięki za pomoc. RE: Brak dźwięku Windows 7 (zainstalowane sterowniki) - peciaq - 21.01.2012 21:48 Karta dźwiękowa może padła? Mam podobny problem od dłuższego czasu, i jadę na karcie dźwiękowej USB za 7 zł... :/ Spróbuj innej karty dźwiękowej na PCI jakiejś albo właśnie USB. RE: Brak dźwięku Windows 7 (zainstalowane sterowniki) - gromlks - 21.01.2012 22:41 (21.01.2012 21:48)peciaq napisał(a): Karta dźwiękowa może padła? Mam podobny problem od dłuższego czasu, i jadę na karcie dźwiękowej USB za 7 zł... :/dzięki za podpowiedz ale karta dźwiękowa na pewno jest sprawna kiedyś miałem podobny problem ale wtedy poradziłem sobie. STOP ACTA! RE: Brak dźwięku mimo zainstalowanych sterowników - thermalfake - 22.01.2012 01:02 To się stało z dnia na dzień czy robiłeś np aktualizacje sterowników ? Daj mi numer service tag i ewentualnie np w Everest odczytaj jaki jest tam układ dźwiękowy (screen). Być może pomyliłeś nazwę 1573 z 1537. PS. Peciaq - to lapek więc PCI nie ma tam zastosowania. RE: Brak dźwięku mimo zainstalowanych sterowników - peciaq - 22.01.2012 04:43 No fakt, widzicie ja za dużo do ogarnięcia mam i tak czytam nieuważnie.. Lipa z tym dźwiękiem, niby taka pierdoła, a ja ze swoim problemem się już pół roku borykam.. jakąś zewnętrzną dźwiękówkę może sprawdź? To się może zepsuć w sekundę, w jednej działać w drugiej już nie... :/ |