Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Brak dźwięku mimo zainstalowanych sterowników - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Brak dźwięku mimo zainstalowanych sterowników (/brak-dzwieku-mimo-zainstalowanych-sterownikow-21349-t)

Brak dźwięku mimo zainstalowanych sterowników - gromlks - 21.01.2012 19:14

Witam, mam problem nie działa mi dźwięk na kompie od pewnego czasu. Próbuje to naprawić od kilku godzin szukałem wszędzie i nic nie pomogło nawet zrobiłem reinstalke systemu i dźwięku jak nie było tak nie ma.

Komputer: Laptop Dell 1573
Sterowniki zainstalowane
głośniki działają 100%

Wcześniej normalnie działał dźwięk.
Z góry dzięki za pomoc.

RE: Brak dźwięku Windows 7 (zainstalowane sterowniki) - peciaq - 21.01.2012 21:48

Karta dźwiękowa może padła? Mam podobny problem od dłuższego czasu, i jadę na karcie dźwiękowej USB za 7 zł... :/
Spróbuj innej karty dźwiękowej na PCI jakiejś albo właśnie USB.

RE: Brak dźwięku Windows 7 (zainstalowane sterowniki) - gromlks - 21.01.2012 22:41

(21.01.2012 21:48)peciaq napisał(a):  Karta dźwiękowa może padła? Mam podobny problem od dłuższego czasu, i jadę na karcie dźwiękowej USB za 7 zł... :/
Spróbuj innej karty dźwiękowej na PCI jakiejś albo właśnie USB.
dzięki za podpowiedz ale karta dźwiękowa na pewno jest sprawna kiedyś miałem podobny problem ale wtedy poradziłem sobie.

STOP ACTA!

RE: Brak dźwięku mimo zainstalowanych sterowników - thermalfake - 22.01.2012 01:02

To się stało z dnia na dzień czy robiłeś np aktualizacje sterowników ?
Daj mi numer service tag i ewentualnie np w Everest odczytaj jaki jest tam układ dźwiękowy (screen). Być może pomyliłeś nazwę 1573 z 1537.

PS. Peciaq - to lapek więc PCI nie ma tam zastosowania.

RE: Brak dźwięku mimo zainstalowanych sterowników - peciaq - 22.01.2012 04:43

No fakt, widzicie ja za dużo do ogarnięcia mam i tak czytam nieuważnie..
Lipa z tym dźwiękiem, niby taka pierdoła, a ja ze swoim problemem się już pół roku borykam..
jakąś zewnętrzną dźwiękówkę może sprawdź?
To się może zepsuć w sekundę, w jednej działać w drugiej już nie... :/