Rozwiązany Optymalizacja Siódemki zaraz po instalacji - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Optymalizacja Siódemki zaraz po instalacji (/optymalizacja-siodemki-zaraz-po-instalacji-21284-t) |
Optymalizacja Siódemki zaraz po instalacji - flatronek - 19.01.2012 11:51 Witam. Chciałem się was spytać, gdyż nie ma dużego doświadczenia z 7. Czy można jakoś zoptymalizować Windowsa zaraz po zainstalowaniu? Chodzi mi ot to czy coś wyłączyć, żeby jakieś mało potrzebne bajery mi w tle nie chodziły (np. Automatyczne aktalizacje ). RE: Optymalizacja Siódemki, zaraz po instalacji. - peciaq - 19.01.2012 13:20 Ja jak instaluję jakikolwiek system to od razu instaluję na stałe programy CCleaner i Ashampoo WinOptimizer. W tym drugim jest dużo opcji do konfiguracji i optymalizacji, to już każdy sobie ustawia wedle własnych potrzeb. A w samym systemie to zrób tak: Start -> msconfig, ENTER -> zakładka Rozruch -> Opcje zaawansowane.. -> zaznaczasz ptaszkiem Liczba procesorów, dajesz na max, ile masz, zaznaczasz ptaszkiem Maksymalna pamięć, dajesz na max - ile masz. To tak na początek. Optymalizacja Siódemki zaraz po instalacji (rozwiązany) - House - 20.01.2012 11:28 Wątek rozwiązany. |