![]() |
SAGEM XG-762N (wifi) traci łączność z NETIA SPOT - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: SAGEM XG-762N (wifi) traci łączność z NETIA SPOT (/sagem-xg-762n-wifi-traci-lacznosc-z-netia-spot-21125-t) |
SAGEM XG-762N (wifi) traci łączność z NETIA SPOT - eryk27993 - 11.01.2012 22:30 Więc zacznę od początku...Byłem klientem TP,miałem modem wifi ZTE coś tam coś tam i adapter wifi,abym mógł się łączyć z internetem bezprzewodowo,następnie zmieniłem TP na netię oraz dostałem modem netia spot,wszystko było dobrze,adapter łączył się normalnie z netiaspotem, potem sformatowałem komputer,w celu odsyfienia go-i to był mój błąd,po zainstalowaniu win7 oraz sterowników od adaptera podłączyłem netia spota i...adapter nie chciał się łączyć z modemem,pisało-OGRANICZONY DOSTĘP DO SIECI,BRAK DOSTĘPU DO INTERNETU,mogłem się jedynie połączyć poprzez rozwiązanie problemów,a powinno się wszystko łączyć automatycznie, najczęstszym komunikatem było że jakiś tam błąd protokołu IP,potem postanowiłem zaktualizować sterowniki w menadżerze urządzeń,sterowniki się zaktualizowały i problem się rozwiązał,zaczęło się łączyć wszystko automatycznie,myślałem że to koniec problemów-niestety byłem w błędzie,otóż adapter kilka razy w dniu po prostu traci łączność z internetem,nie wiem o co chodzi,najczęściej muszę go wyjąć i z powrotem wsadzić do USB możecie mi pomóc i powiedzieć w czym może tkwić problem? RE: SAGEM XG-762N (wifi) traci łączność z NETIA SPOT - thermalfake - 18.01.2012 12:45 Widocznie niekompatybilność sprzętów Sagem'a. Zmień sobie moduł na inny lub kartę wlan na pci. |