Windows 7 - Znaczny spadek prędkości internetu po instalacji - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Windows 7 - Znaczny spadek prędkości internetu po instalacji (/windows-7-znaczny-spadek-predkosci-internetu-po-instalacji-20992-t) |
Windows 7 - Znaczny spadek prędkości internetu po instalacji - zajacp1 - 05.01.2012 18:48 Witam szanownych użytkowników, jak i zespół W7Forum. Przybyłem do was z problemem dręczącym wielu użytkowników, a mianowicie prędkością internetu po instalacji systemu Windows 7. Więc przejdźmy do rzeczy. Na komputerze posiadam zainstalowane dwa systemy operacyjne Microsoftu - Windows XP oraz Windows 7... Podczas używania Windows XP internet pomyka z prędkością około 5Mb/s, a po instalacji Windows Se7en prędkość znacznie opadła ( tylko na tym systemie operacyjnym ) do około 1Mb/s. Nie możliwym jest, aby komputer zakażony był jakimś wirusem, gdyż wczoraj wykonałem oczyszczanie całego dysku ( w moim przypadku 2 partycje = 1 dysk ) i obu partycji. Zainstalowałem Windows XP, a następnie Windows 7... W obu przypadkach skonfigurowałem sieć i niestety, na Windows 7 internet bardzo słabo chodzi. Test prędkości wyniósł 0.42Mb/s ( WTF?!, Windows 7 ). Rozwiązania, które podawał Wujek Gógl niestety nie pomogły. Korzystam z internetu ,,radiówki". Liczę na waszą pomoc. ~Pozdrawiam, Piotr!
P.S. Spadła wyłącznie prędkość pobierania, prędkość upload jest taka sama jak na Windows XP.
RE: Windows 7 - Znaczny spadek prędkości internetu po instalacji - thermalfake - 05.01.2012 23:43 Jak wygląda sprawa jeśli włączysz tryb awaryjny z obsługą sieci ? Zaktualizuj sterowniki kart sieciowych, posprawdzaj czy takie cyrki dzieją się z innymi przeglądarkami (bez dodatkowych addon'ów). Niektórym pomaga aktualizacja firmware'u urządzenia dostępowego (router, ap, ...). Zajrzyj jeszcze do tego wątku bo jest kilka innych fajnych rozwiązań http://social.technet.microsoft.com/Forums/fi-FI/w7itpronetworking/thread/b201eadd-dcf2-4ec1-8d91-c242e5d1b0dd |