![]() |
Sieć niezidentyfikowana - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Sieć niezidentyfikowana (/siec-niezidentyfikowana-20929-t) |
Sieć niezidentyfikowana - parmeggiani - 03.01.2012 11:58 Witam ! Bardzo proszę o zapoznanie się z problemem i możliwą skuteczną pomoc, z góry dziękuję. Na czas wyjazdu (7 dni) odłączyłem dopływ prądu w mieszkaniu, pozostawiając włączoną jedynie lodówkę. Po powrocie przywróciłem dopływ energii w lokalu. Uruchomiłem komputer. Chcąc przeglądać strony internetowe, natknąłem się na komunikat, że brak u mnie połączenia internetowego. Co ważniejsze: 1) dostawca usługi (UPC) , informacja ze strony konsultanta: wszystkie parametry poprawne, modem wykrywalny, adres IP przekazywany do modemu 2) poprawne podłączenie modemu z komputerem (niczego nie zmieniałem po powrocie) 3) modem resetowałem wielokrotnie 4) MODEM: Motorola SVB6120E 5) Karta sieciowa Intel® 82567LF-3 Gigabit Network Connection 6) reinstall sterowników karty sieciowej 7) wykonanie czynności opisanych przez "andrew-jar" oraz "ihatebuffering" z poniższego linku: http://windows7forum.pl/siec-niezidentyfikowana-t-11100.html 8) Zapora systemu Windows włączana i wyłączana, a przy tym restartowany komputer 9) Zrzut ekranu: [attachment=3661] jeżeli zrzut nie jest widoczny, znajduje się w załączniku RE: sieć niezidentyfikowana - thermalfake - 18.01.2012 11:01 Być może modem posiada jakiś ukryty przycisk do resetowania. To co bym próbował zrobić: Wpisywać polecenia i restart: Cytat:netsh winsock reset catalog Gdyby nie pomogło to podmiana na inny modem, dołożenie testowo karty sieciowej LAN na PCI jakiegoś Realtek'a. Sprawdzenie łącza internetowego z innym sprzętem (najlepiej z XP). RE: sieć niezidentyfikowana - sito88 - 19.01.2012 12:00 Sprobuj jeszcze w cmd wpisac te komendy: ipconfig /release nastepnie ipconfig /renew czasami pomaga |