Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Bez przerwy instaluje sterownik LAN - ASUS K50 IJ - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Bez przerwy instaluje sterownik LAN - ASUS K50 IJ (/bez-przerwy-instaluje-sterownik-lan-asus-k50-ij-20853-t)

Bez przerwy instaluje sterownik LAN - ASUS K50 IJ - pietrek505 - 30.12.2011 13:27

Witam, problem polega na nadmiernym instalowaniu sterowników LAN. Po restarcie systemu; windows wykrywa nowe urzadzenie po czym samoczynnie instaluje i wyświetla niepowodzenie instalacji gdy WLAN jest połaczany z AP; Jezeli WLAN jest wył(nie podłaczony do AP) instalacja przebiega prawidłowo. Natomiast po restarcie wykrywa od nowa urzadzenie LAN instaluje i działa prawidłowo. Aktualizowałem Bios sciagalem nowe sterowniki z strony asusa z innego modelu z głownej strony atherosa, formatowałem instalowałem nowe sterowniki chipsetu lani nic nie pomaga. W windows XP nie było tego problemu...

Urzadzenie LAN TO : atheros ar8121 ar8113 ar8114 pci-e ethernet controller

W menadzerze urzadzen widnieje jako atheros ar8121 ar8113 ar8114 pci-e ethernet controller #31

Po restarcie systemu numerek #31 zmienia sie na #32 po na stepnym #33 i taki licznik uruchomieniu systemu. Prosze o pomoc

RE: Bez przerwy instaluje sterownik LAN - ASUS K50 IJ - thermalfake - 31.12.2011 17:21

Identyczny problem
http://www.techspot.com/vb/topic153799.html
Napisz do supportu asusa w tej sprawie.

RE: Bez przerwy instaluje sterownik LAN - ASUS K50 IJ - pietrek505 - 18.01.2012 21:22

Witam, dziekuje za odpowiedz. Dzwonilem do asus asus odsyla do microsoftu natomiast microsoft odsyla do Asusa. Co robic? Pozdrawiam

RE: Bez przerwy instaluje sterownik LAN - ASUS K50 IJ - House - 22.01.2012 10:41

"Walczyć z wiatrakami". Dla mnie to Asus jest stroną, która powinna rozwiązać ten problem. Zatem kontaktuj się do skutku. Nie daj się zwodzić tekstami typu "Proszę w takiej sprawie kontaktować się z Microsoftem". Bądź konstruktywnie stanowczy.