Połączony z internetem - system twierdzi inaczej - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Połączony z internetem - system twierdzi inaczej (/polaczony-z-internetem-system-twierdzi-inaczej-20734-t) |
Połączony z internetem - system twierdzi inaczej - ruption - 26.12.2011 14:19 Witam wszystkich. Jestem tu nowy i przepraszam jeśli już taki temat istnieje ale ja nie mogłem nic znaleźć. Otóż mam taki problem. mam laptopa i korzystam z internetu przez wi-fi. komputer jest cały czas podłączony do sieci, internet działa normalnie ale ikona w dolnym rogu pokazuje ze nie jest podłączony do żadnej sieci, jednak jak rozwijam listę dostępnych sieci wi-fi pokazuje ze jestem podłączony. Tak samo jest jak podłączam kabel. Internet jest ale komputer nie widzi tego i pokazuje ze nie ma połączenia. Na drugim komputerze jest normalnie mam połączony kabel i internet jest i wszystko działa jak powinno. Przez to że tak jest nie mogę zainstalować battlefield 3 ponieważ trzeba się zalogować do origin, a podczas próby logowania wyskakuje komunikat z origin ze komputer nie jest podłączony do sieci. RE: internet jest ale system nie widzi - thermalfake - 26.12.2011 16:16 Po podłączeniu kabla wpisz polecenie ipconfig/all do wiersza poleceń (cmd w start). Pokaż screen z centrum sieci i udostępniania -> zmień ustawienia karty sieciowej oraz screen z ustawień protokołu tcp/ip zarówno dla połączenia lokalnego (po kablu) jak i połączenia bezprzewodowego. Sieć wifi nie jest zabezpieczona hasłem ? RE: internet jest ale system nie widzi - ruption - 27.12.2011 15:01 sieć wi-fi jest zabezpieczona hasłem. Fotki zrobione na podłączonym kablu. RE: internet jest ale system nie widzi - dhapollo - 27.12.2011 20:21 Mam to samo ale jakoś mi to nie przeszkadza Ale spróbuję coś z tym zrobić 3 minuty i rozwiązałem problem u siebie: 1. pokaz jakie masz połączenia sieciowe 2. wyłącz wszystkie połączenia (łącznie z wirtualnymi jak posiadasz) 3. pozostaw włączone tylko wi-fi 4. usuń zbędne połączenia. |