Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem gry się wyłączają komputer ma często Blue Screen. - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Gry (/gry-29-f)
+---- Wątek: Problem gry się wyłączają komputer ma często Blue Screen. (/problem-gry-sie-wylaczaja-komputer-ma-czesto-blue-screen-20688-t)

Problem gry się wyłączają komputer ma często Blue Screen. - tommysss - 24.12.2011 02:40

Witam mam problem już od dłuższego czasu odkąd mam win7 ciągle wyłączają mi się gry ciągle program przestał działać a jak odpalę więcej rzeczy to blue screen co się mi nie zdarzało nigdy wcześniej. I mam pytanie jak sobie z tym poradzić czytałem po forum ale nic nie znalazłem Ciągle pogram 10-15 min jak nie mniej nie raz i program przestał działać wywala do Windowsa. W nic nie można zagrać ani zwykłe gry ani online nic po prostu więc zwracam się z prośbą co mogę zrobić?

Komputer:

Win 7 Starter 32-bit

Grafika : GeForce 9400 GT

Procek: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5600+ 2.91 GHz

Ram: 2 gb

RE: Problem gry się wyłączają komputer ma często Blue Screen. - Sagaan - 31.12.2011 13:20

Sprawdź zgodność sprzętu Zacieszacz Ja też miałem blue screeny i okazało się , że to przez Ram'y ( miałem dokupywane i sie nie zgadzały )

RE: Problem gry się wyłączają komputer ma często Blue Screen. - tommysss - 02.01.2012 22:52

Jak to zrobić to raz a po drugie blue to jeszcze to nie aż takie częste ale co poradzić z tym wyłączaniem się gier...

RE: Problem gry się wyłączają komputer ma często Blue Screen. - Kall-L - 07.01.2012 00:00

tak jak kolega pisal powyzej sprawdz ram czy masz zgodny, mozliwe ze pracuja z inna czestotliwoscia w mhz np jedna kosc ma 550mhz a druga 409mhz mozesz to sprawdzic programem typu Everest, mi blue screeny na pc pojawialy sie podczas przegrzewania procesora takze warto zajrzec do srodka i poczyscic troszke wentylatory itp a takze jezeli juz to nie pomoze to warto jest takze sprawdzic czy jest jeszcze pasta na procesorze i grafice